Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBO GA NOŽEM U TRBUH

Sin osnivača HČSP-a dobio četiri godine zatvora zbog pokušaja ubojstva

Zagreb: Počelo suđenje Hrvatinu Gabelici za pokušaj ubojstva
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
09.11.2021.
u 16:30

Hrvatin Gabelica (50), profesor likovnog i sin Ivana Gabelice, osnivača Hrvatske čiste stranke prava (HČSP), na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubojstva Marinka Mikulčića (50).

Nepravomoćnom presudom koje je donijelo vijeće pod presjedanjem sutkinje Željke Skomeršić izrečena mu je i mjera obaveznog liječenja od ovisnosti o drogi. Produljene su mu i mjere opreza, kojima mu je zabranjeno približavanje žrtvi i žrtvinoj majci na udaljenost manju od 100 metra. Ne smije s njima ni kontaktirati. Mora platiti i troškove postupka od 93.108 kuna.

21.05.2021., Zagreb - Na Opcinskom kaznenom sudu u Ilici zapocelo je sudjenje Hrvatinu Gabelici, optuzenom za pokusaj ubojstva. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Prema optužnici, Gabelica se teretio da je lani u rujnu u svom stanu u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu nožem u trbuh ubo Mikulčića. Njih su se dvojica poznavali nekih 15-ak godina, zajedno su šetali pse, posjećivali se...Mikulčić je Gabelici pozvonio na vrata. Kada je ušao u stan, on i Gabelica su se posvađali i potukli, Gabelica ga je ubo nožem, a zatim mu donio i ručnik da pritisne ranu.

- Sud nije prihvatio obranu da ste se branili. Ta je obrana kontradiktorna obrani koju ste dali kod prvog ispitivanja, a kontradiktorna je i materijalnim dokazima i vještačenjima - rekla je sutkinja  u obrazloženju presude.

Gabelici je olakotnim cijenjena smanjena ubrojivost, neosuđivanost te što je nastavnik likovnog odgoja. Otegotnim mu je cijenjeno što je Mikulčić zadobio osobito teške ozljede te Gabeličina bešćutnost i bezobzirnost koji je dok je Mikulčić čekao Hitnu čistio stan od krvi. 

 

Komentara 1

Avatar Unos
Unos
17:23 09.11.2021.

A što ste mislili, tko se učlanjuje u HČSP

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije