Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žrtva nasilnika:

'Sin je rekao da će se ubiti. Tada sam odlučila pobjeći iz obiteljskog pakla'

Nasilje nad ženama
Davor Puklavec/PIXSELL
22.09.2017.
u 10:36

– Moguće je podvući crtu i otići. Savjetujem to svim ženama koje trpe nasilje – zaključuje 56-godišnjakinja.

Žena koja se iz Tuzle preselila u Slavoniju za Glas Slavonije je, a u povodu Dana borbe protiv nasilja nad ženama, ispričala svoju tužnu obiteljsku priču. 

"Počelo je psihičkim i ekonomskim, a potom i fizičkim nasiljem", kazala je 56-godišnjakinja i priznala kako supruga nije prijavljivala policiji zato što je vjerovala da će s vremenom situacija u braku biti bolja, a u tom su trenutku imali i malo dijete. 

Zlostavljao i sina

"Okidač za prijavu policiji koju je podnijela moja susjeda bila je kad me uhvatio za vrat i htio ugušiti. Dobio je deset dana pritvora i tromjesečnu zabranu pristupa. I tada sam se, a bilo je to 2009. godine, nadala poboljšanju, no bilo je još gore. Počele su prijetnje, počeo je zlostavljati i sina. Kad su ga ponovno pritvorili, dobio je šest mjeseci uvjetne kazne", kazala je žena i dodala kako ni to nasilnika nije uspjelo smiriti. 

"Jednog dana sin mi je rekao da će se ubiti jer više ne može trpjeti zlostavljanje. Kad sam to čula, odučila sam pobjeći iz obiteljskog pakla. Istog sam trenutka otišla u Centar za socijalnu skrb Osijek i oni su nas smjestili u osječko Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja, gdje smo bili sedam dana", kazala je 56-godišnjakinja koja je prošla užas obiteljskog nasilja. 

Ponovno se vratila suprugu i požalila što je to učinila. Nakon nekog vremena otišla je od njega zauvijek. – Moguće je podvući crtu i otići. Savjetujem to svim ženama koje proživljavaju nasilje – zaključuje 56-godišnjakinja. 

Komentara 4

Avatar Le-Freak
Le-Freak
13:57 22.09.2017.

Meni se svidja Glasnovicevo rijesenje. nista tamo trta mrta, nasilnik - kazna, ponovis - u zatvor, ne prestaje ti se sa nasilnistvom - metak i cao, pa se ti tuzi kod Save Strbca.

DU
Deleted user
11:09 22.09.2017.

Ovo je naručeno zbog istambulske konvencije, je li tako? Pa sada, ako ju mi ne izglasamo, naše žene će biti u nevolji, a ako ju potvrdimo kao civilizacijski doseg, brige sve nestaju. Kako vas nije sramota? Zar će ikakav ukaz, odredba, zakon, spriječiti nasilje? Nasilje se vrši nad onime tko si ga dopušta. Koliko sam ja upoznata, naše društvo ima odgovor na ta odvratna pitanja. Postoje službe koje ženama pritiču u pomoć, druga je stvar što se sa zlostavljačem dalje radi, ili zlostavljačicom, ima i takvih! Istambulska konvencija uvodi rod „ono“, a ne zbog zaštite žena.

Avatar nekakav
nekakav
13:16 22.09.2017.

nasilja nad slabijima je oduvijek bilo, i nikad ne bude prestalo. konvencija bila ili ne bila, sve će ići istim putem. u švedskoj je došlo do takve situacije, da se to više ni ne prijavljuje, ako je u pitanju migrant, jer bi se ocrnilo tu manjinu, dovelo do diskriminacije i slično. i gdje smo sada došli sa korektnošću na svim razinama? okrećemo glavu kad vidimo nasilje, iz straha da i sami ne bi dobili po tikvi, plus da 'nas se to ne tiče', ili pak da ne bi za nešto bili krivi. jer ima jedna priča, jedno književno djelo, u kojem čovjek priča o događaju, u kojem svaki novi sudionik vidi samo jedan događaj prije, ali ne i cijelu sliku. žena počne vrijeđati muškarca, to potraje, pa ju ovaj zvizne, njega onda napadne neki drugi čovjek, jer napada ženu, ne vidi ono prije, pa njega poslije netko drugi, jer što tuče čovjeka, i tako u nedogled. nije sad poanta je je sve zakuhala žena, ali nadam se da kužite bit priče. ako ne, kad drugi put vidite da netko nekog napadne, vi odmah reagirajte i riješite problem. nečiji tuđi vjerojatno, sebi ste upravo stvorili svoj problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije