Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno

Sin HDZ-ovca J. Đakića osuđen uvjetno na 10 mjeseci zatvora

hrvoje đakić
Dino stanin/PIXSELL
13.07.2012.
u 14:49

U olakotne okolnosti sud je uzeo u obzir to što je Đakić otac dvoje malodobne djece, izrazio je kajanje te se ispričao za djelo koje je počinio

Hrvoje Đakić (26) iz Pitomače, sin saborskog zastupnika HDZ-a i šefa Hvidre Josipa Đakića, na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno je osuđen na deset mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine zbog nanošenja teške tjelesne ozljede u pokušaju. Iako je utvrđeno da je 10. siječnja 2010. godine u Preku na otoku Ugljanu, u trajektnom pristaništu, službenim automobilom Zagrebtransa u tri navrata pokušao pregaziti Predraga Vukičevića (33) iz Zadra, sud je utvrdio da nije bilo elemenata kaznenog djela pokušaja ubojstva, za što ga je teretila optužnica.

Obrazlažući presudu, sutkinja Dijana Grancarić rekla je da je u ovom postupku bila dvojbena namjera optuženika.

– Dokaznim postupkom utvrđeno je da je Đakićeva namjera bila teško ozlijediti, a ne usmrtiti Vukičevića. Osim toga, vještačenjem je utvrđeno da je optuženi bio smanjeno ubrojiv jer je bio u alkoholiziranom stanju – kazala je sutkinja.

U olakotne okolnosti sud je uzeo u obzir to što je Đakić otac dvoje malodobne djece, izrazio je kajanje te se ispričao za djelo koje je počinio. Kao otegotna okolnost istaknuta je jedna pravomoćna presuda koju je Đakić zaradio izazivajući prometnu nesreću.

Komentara 85

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
15:07 13.07.2012.

Predrag Vukičević iz Zadra?Nije ni Zadar što je bio.

DI
duncan_idaho
15:21 13.07.2012.

Ba sam ti htio napisati, kakav otac takav sin

Avatar messerschmidt
messerschmidt
15:04 13.07.2012.

A što s onim kad je istukao starca od 75 godina zbog prometnog prekršaja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije