Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Skratio sam im muke'

Šimunović istupio iz HDZ-a pa ih prozvao zbog korupcije u Zagrebu

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/2
19.04.2021.
u 12:16

“Shvatio sam da je nemoguće iznutra mijenjati stvari u toj interesnoj organizaciji, što je danas zagrebački HDZ”, kaže Šimunović

Ante Šimunović, voditelj predizborne kampanje nezavisne kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba Vesne Škare Ožbolt, potvrdio je u ponedjeljak Hini da je nakon dugogodišnjeg članstva u HDZ-u istupio iz te stranke. 

“Danas sam, sukladno statutu HDZ-a, izjavom istupio iz članstva HDZ-a”, rekao je Šimunović istaknuvši kako je to učinio zbog klijentelističke mreže u zagrebačkom HDZ-u, koja je u proteklih osam godina kreirana zajedno sa Strankom rada i solidarnosti. 

“Shvatio sam da je nemoguće iznutra mijenjati stvari u toj interesnoj organizaciji, što je danas zagrebački HDZ, zbog toga sam odlučio podržati Vesnu Škare Ožbolt za gradonačelnicu Zagreba i istupiti iz HDZ-a”, kaže Šimunović.

Šimunović je već neko vrijeme voditelj predizborne kampanje Škare Ožbolt, ali tvrdi da time nije prekršio statut HDZ-a niti svoje članske obveze. Kaže kako je protiv njega do sada bilo desetak neuspješnih pokušaja isključenja iz stranke, a svojom odlukom je HDZ-u "skratio muke”. 

Na pitanje hoće li se kandidirati na listi Škare Ožbolt za Gradsku skupštinu odgovara kako će tu odluku prepustiti nezavisnoj kandidatkinji, ali je “svakako htio istupiti iz HDZ-a prije toga”. Šimunović je pritom oštro kritizirao zagrebački HDZ kazavši da su sada, kada Zagreb ima novu priliku, za gradonačelnika kandidirali Davora Filipovića, bivšeg zastupnika koji je bio dio vladajuće gradske koalicije.

“Na taj se način smiju svim građanima Zagreba - hoće reći da je ta gradska koalicija bila super, a po meni to nikako nije bilo super”, poručio je Šimunović.

 

>> VEČERNJI TV Vesna Škare Ožbolt: Nema više izbora na kojima je cilj srušiti Bandića

Komentara 2

FA
fajlpz
14:39 19.04.2021.

Šta da napišem za ovu Škare a da me doživotno ne izbacite?

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
12:30 19.04.2021.

HDZ = osuđena krimiminalna organizacija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije