Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAX! donosi

Šimunić: Još vjerujem da ću ići u Brazil

šimunić
Foto: Zoran Grizelj
21.01.2014.
u 19:00

Dok trajem – igrat ću za Dinamo, dok sam živ – bit ću svoj. Ako se to nekome ne sviđa, što ću mu ja!

Dinamo je osmi put pohodio Međugorje, stalnu zimsku bazu, a kapetan modrih Joe Šimunić bio je prva zvijezda.
Od dolaska u Međugorje navijači su ga zbog zajedničke fotografije ili autograma zaustavljali u Čitluku, Širokom Brijegu... Gdje god se kretao po Hercegovini. Uhvatili smo ga za razgovor desetak minuta prije odlaska...

Jeste li igdje doživjeli takvu popularnost kao u Hercegovini?

– Što znači popularnost? Uvijek sam svoj i uvijek ću biti ono što sam i tko sam. Ja se toga ne sramim. I dok sam živ, tako ću živjeti. Ako se to nekome sviđa, hvala Bogu, ako ne, eto, što ću ja.

Kako tumačite to da su se ljudi i navijači na svakom koraku s vama slikali i pozdravljali vas?

– Lijepo je vidjeti sretne ljude i ako mogu nekoga usrećiti, nekomu napraviti dan dražim. Jako mi je drago kad me netko pita može li se slikati sa mnom.

Navijači iz Čitluka darovali su vam i Gospin kip...

– Vjernik sam. Za mene to ima možda i mnogo veće značenje nego za nekog drugoga. Nekomu nije to toliko bitno, ali meni je jako, jako bitno.

Ostajete li u Dinamu i nakon ove polusezone, Zoran Mamić najavio je i novi ugovor.

– Dok mogu pomoći i dok sam zdrav, igrat ću nogomet i igrat ću za Dinamo!

Vjerujete li da ćete ipak nastupiti na Svjetskom prvenstvu?

– Ja vjerujem da se to može dogoditi, ali vrijeme će sve pokazati.

Došlo ih 200 iz Donjih Hamzića

Ekspediciju Dinama već na dolasku u Međugorje, stalnu zimsku bazu, dočekalo je stotinjak navijača. Najtraženiji je, naravno, bio Šimunić kojemu su obožavatelji predali dar. Pero Barišić, u ime Udruge navijača “Dinamo u srcu” Brotnjo Čitluk predao je kapetanu plavih kameni Gospin kip s posvetom “Legendi Dinama“ .

Inače, bio je to najljepši boravak modrih u Međugorju još od njihovog prvog dolaska. Vlasnici hotela Villa Regina, braća Jure i Mario Vasilj, priredili su dinamovcima predivan doček. Bili su tu i tamburaški sastav Pet plus, HKUD Dretelj i Vašarevići... orila se pjesma “Kamen, krš i maslina, vino, ganga, Neretva sve to ima zemlja ta moja Hercegovina“. Modra boja u Hercegovini, vidjelo se ovoga puta, ima moćan sjaj. Kapetan hrvatskog prvaka fotografirao se i s 200 žitelja Mjesne zajednice Donji Hamzići. U hotel Villa Regina stigao je stopostotni invalid Alen Bojić iz Ćatića kod Kraljeve Sutjeske samo da bi se fotografirao s Josipom Šimunićem.

Na humanitarnom susretu sa Širokim Brijegom na stadionu Pecara opet je Šimunić bio u središtu pozornosti. Svi na stadionu su ustali kad je Joe Šimunić ulazio na travnjak. Poslije utakmice na zajedničkoj plavoj noći (Dinama i Širokog Brijega) dres Joea Šimunića na aukciji prodan je za 64.000 kuna, dok su nogometaši Dinama među sobom skupili 20.000 kuna za Antu i Zvonimira, širokobriješku djecu bez roditelja.

Inače, suvlasnik hotela Villa Regina Jure Vasilj Dinamov osmi dolazak u Međugorje pozdravio je istaknuvši predsjednika maksimirskog kluba Mirka Barišića i izvršnog predsjednika Zdravka Mamića koji su prepoznali sve ove godine za koga Hercegovina diše te opetovano Dinamo doveli u Međugorje.

Barišić: To su više vrijednosti...

Generalni konzul u Mostaru Velimir Pleša ove je godine dočekao modre pred hotelom Villa Regina...

– Biti generalni konzul Hrvatske u Hercegovini sa smještajem u Mostaru, a živjeti u Međugorju nešto je zaista predivno. Pogotovu kad čovjek sa sjevera Hrvatske iz Međimurja dođe živjeti u ovo mjesto i ode nazočiti dočeku Dinama. Drago mi je kao predstavniku hrvatske države da je najbolji hrvatski nogometni klub ponovno ovdje u Hercegovini.

Na kraju je zaželio da Dinamo ove godine ode korak dalje i plasira se u Ligu prvaka. Predsjednik Mirko Barišić kazao je da u Međugorje dolaze s velikim zadovoljstvom.

– Osmi put sam zaredom u Međugorju i uvijek kažem da nam je tu izvrsno i ne može biti bolje. Sad moram reći da je ove godine bio najbolji boravak, od dočeka pa nadalje. Po stoti put ponavljam: “Kad dođeš u Međugorje, bolje reći Hercegovinu, onda se vidi što je Dinamo, kako se živi za Dinamo, pa ne samo za Dinamo, već i za neke više vrijednosti – istaknuo je Barišić
Dinamov duhovnik fra Karlo Lovrić rekao je:

– Čini mi se da je Dinamo neprestano prvak baš otkako je počeo dolaziti u Međugorje.

A to je pretočio i u stihove...

Komentara 33

DU
duda9
19:38 21.01.2014.

Ti nisi ni sluga vatrenog navijača dali uopće znaš kaj znači biti navijač a posebno vatreni.

DU
duda9
12:16 22.01.2014.

Kakvi fašisti u kojem to vi stoljeću živite.

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
17:14 23.01.2014.

Šimuniću legendo ...Ne daj se ...Hrvati su uz tebe !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije