Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvat u UN-u

Šimonović o teškom stanju u Siriji: Ratni zločini tamo su pravilo!

Ivan Šimonović
18.07.2013.
u 20:03

– Iznimno velik broj ubojstava, čak pet tisuća na mjesec, pokazuje drastično pogoršanje sukoba – rekao je Šimonović.

Hrvat na mjestu pomoćnika glavnog tajnika UN-a za ljudska prava Ivan Šimonović jučer je iznio stravične podatke o sukobu koji bukti u Siriji gdje svakog mjeseca, prema podacima UN-a, pogiba 5 tisuća ljudi.

Bivši hrvatski ministar pravosuđa Šimunović i drugi visoki dužnosnici UN-a pozvali su podijeljeno Vijeće sigurnosti da pokrene snažniju akciju u vezi s dvogodišnjim sukobom u kojem je već poginulo 100 tisuća ljudi.

– Iznimno velik broj ubojstava, čak oko pet tisuća na mjesec, pokazuje drastično pogoršanje sukoba – rekao je Šimonović te dodao kako su danas u Siriji teška kršenja ljudskih prava, ratni zločini i zločini protiv čovječnosti pravilo, a ne iznimke. Istaknuo je da su strogim metodama utvrdili broj mrtvih koji je prije mjesec dana iznosio oko 92.200 ljudi.

Dodao je da je svaka poginula osoba provjerena po imenu i datumu te su to još potvrdila tri izvora.

>>U rat u Siriji upetljani su i Turska, Libanon, Iran, Izrael, SAD

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije