Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽELIO SREĆU VELEPOSLANICI

Simonić: 'Naša je zemlja bolja od svojih političara'

Ante Simonić objavio kandidaturu za predsjednika Hrvatske
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
03.09.2019.
u 18:33

Bivši veleposlanik Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini istaknuo je kako vrijeme curi i kako je Hrvatska bolja od svojih političara.

Kandidat za predsjednika Republike Hrvatske Ante Simović oglasio se priopćenjem sa sa svečanog prijama povodom preuzimanja dužnosti veleposlanice Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj Nj.E. Xu Erwen. Simonić je poželio uspjeh ujačanju odnosa između dviju zemalja novoj veleposlanici Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj njenoj ekselenciji Xu Erwen.

Ante Simonić je naveo  kako Hrvatska mora biti mudrija, brža i aktivnija na međunarodnom planu. On smatra kako su nam iznimno interesantna azijska tržišta i to u bilo kojem sektoru. 

Bivši veleposlanik Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini istaknuo je kako vrijeme curi i kako je Hrvatska bolja od svojih političara. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Ante Simonić, kandidat za predsjednika Republike Hrvatske, poželio uspjeh u kvalitetnom jačanju odnosa između naših prijateljskih zemalja novoj veleposlanici Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj njenoj ekselenciji Xu Erwen s kojom je razgovarao o bitnim temama. 

Foto: Ilustracija - Nel Pavletic/PIXSELL

- Hrvatska mora biti mudrija, brža i aktivnija na međunarodnom planu. U odnosima s najmnogoljudnijom zemljom na planeti, kao i ostalim zemljama Azije, nismo spremni iskoristiti sve prilike koje nam se pružaju. Tromi smo. To pokazujemo kroz sve segmente međunarodnog, političkog djelovanja, ne samo s azijskim tržištima nego i u suradnji s EU zemljama. Primjerice, samo u turizmu gdje možemo postići brze i vidljive rezultate imamo svega nešto više od 340 tisuća ostvarenih noćenja kineskih turista u prošloj godini, a tržište je ogromno. Čak smo iza Mađarske, da ne govorimo iza Francuske, Njemačke i Italije...

- Azijska su nam tržišta iznimno interesantna, u bilo kojem sektoru. Recimo, u turističkom smislu su nam gosti s Dalekog Istoka posebno zanimljivi jer su česti putnici izvan sezone što može rasteretiti naš turistički sektor u vremenu sezone i pojačati vansezonsku ponudu. U ovom segmentu institucije turističkog sektora igraju veliku ulogu u otvaranju tržišta jer jedino zajedničkim nastupom, na državnoj razini, možemo osigurati kvalitetan nastup i prezentaciju naše zemlje. To posljedično utječe i na opstanak naših manjih turističkih iznajmljivača, kao i većih turističkih sustava. Pritom, za ogroman raskorak između uvoza i izvoza, primjerice s Kinom, uopće ne postoji kvalitetan strateški plan na razini Hrvatske kojeg se operativno može djelotvorno provesti kako bi uravnotežili odnose u robnoj razmjeni. Naši građani trebaju efikasnije i brže političko djelovanje. Vrijeme curi. Naša je zemlja bolja od svojih političara.“ – poručio je dr. Ante Simonić, kandidat za predsjednika Republike Hrvatske i bivši veleposlanik Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini, navodi se u priopćenju. 

Pogledajte video:

Ključne riječi

Komentara 1

CR
CroZrakomlatNo1
18:52 03.09.2019.

Tako je! Ali nas jedan jedini nadrazi Bog slavne RKC voli i nas i nasu i zemlju i sve politike ne komuniste!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije