Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mijenja se kvalifikacija

Silovateljima Zadranke prijeti do 15 godina zatvora

plaža silovanje zadar
Filip Brala/PIXSELL
15.11.2013.
u 08:48

Petorica mladića u dobi od 16 do 21 godine u noći sa subote na nedjelju, odnosno s 2. na 3. studenog, namamili su, a potom silovali na jednoj zadarskoj plaži u blizini jednog noćnog kluba 17-godišnju Zadranku.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru prekvalificirat će danas do kraja radnog dana kazneno djelo spolnog odnosa bez pristanka u silovanje.

To znači da petorici silovatelja maloljetne Zadranke prijeti kazna zatvora do 15 godina. Potvrdio nam je to županijski državni odvjetnik Ivan Galović ističući da je odrađivanje kaznenog djela proces koji traje i da ne može govoriti više o tome zbog procesa koji je u tijeku.

Petorica mladića u dobi od 16 do 21 godine u noći sa subote na nedjelju, odnosno s 2. na 3. studenog, namamili su, a potom silovali na jednoj zadarskoj plaži u blizini jednog noćnog kluba 17-godišnju Zadranku.

Zvjersko seksualno zlostavljanje trajalo je od 23 do 4 sata ujutro kada ju je pronašla slučajna prolaznica i pozvala policiju u pomoć. Policija je pak sedam dana do otkrića novinara prešućivala nezapamćen slučaj seksualnog zlostavljanja u Zadru, tvrdeći kako na taj način štiti maloljetnu žrtvu.

Policija je istodobno unatoč upitima novinara prešućivala da pojedinci od silovatelja imaju i kaznenu prošlost. Pa su tako zatajili da su početkom ove godine dvojica od silovatelja na Velebitu ubili bređu kobilu i iz posteljice joj izvadili ždrijebe i pustili ga da ugine. Tada su prijavljeni samo za krađu mesa, no, doznaje se da će sada biti po pitanju tog događaja optuženi i za mučenje životinja.

Jedan od silovatelja navodno ima i kaznenu prijavu zbog prijetnje smrću od prije više mjeseci i to tijekom svađe u prometu.

Policija, začudo, ni to nije htjela reći novinarima iako u nekim drugim slučajevima policijski "neslužbeni" izvori novinare bez problema izvještavaju i o blažim i o težim kaznenim djelima.

Silovana maloljetnica, kako doznajemo, vratila se u školu.

Komentara 15

BJ
Ben Juda Talmudan
09:06 15.11.2013.

Odmah započeti postupak suspenzije nadležnih u toj policijskoj postaji,a nakon toga i kazneni progon.

AN
antiprotiv
09:20 15.11.2013.

Svakom po 40 godina bez mogućnosti ranijeg izlaska,bez obzira na godine.Ostavimo demagogiju,taj maloljetnik je notorna opasnost za okolinu.tTodruštvo ponavlja zločine bez obzira o kome ili čemu se radi.Oni nisu nikakvi psihijatrijski slučajevi. Oni su jednostavno kriminalci.S obziro da se informacije o njihovoj prošlosti prešućuju mislim da su to tatini sinovi sapunom zaštitom,pa mogu raditi štopožele.Trebamo li još jednog Mlađana.

TH
than
09:39 15.11.2013.

Zanimljivo. Kvalifikacija se mijenja uslijed pritiska javnosti. Treba postaviti nove ljude u pravosudje. Ljude neopterecene prosloscu, odnosno vezama i vezicama. Ovo sto danas tamo sjedi, to je tromo i ne zeli se promijeniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije