Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONOSIMO STATISTIKU
Povratak na članak

Sigurnost u Splitu remeti droga i porast pokušaja ubojstava

Broj pokušaja ubojstava povećao se 2018., a broj nasilnih delikata prošle godine

Komentari 13

ZI
zivko1
07:21 15.01.2020.

Split je siguran grad kaže Opara

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:01 15.01.2020.

problem splita i okolice je policija, to je jedini problem koji tamo treba riješiti, uz naravno svehrvatski problem sudstva, kojemu nitko ništa ne može, ili ne želi... kad policajci iz tog kraja ne bi bili prijatelji sa narko i ostalom bratijom, i kad bi radili svoj posao, drugačije bi se tamo radilo, osjećalo, živjelo. kad svi znaju da policija ne ulazi u bibinje, da dijelovi zadra su odvojeni od države, kao i split, onda nemamo o čemu govoriti. zakone treba mijenjati, kazne drastično povećati, minimalne kazne za kaznena djela treba podići barem za 10 godina u startu, kako bi se suce dobilo da više neće moći lupati 'kazne' za strašne zločine kojima se vrijeđa žrtva, već će zločin ipak biti donekle kažnjen. smanjiti mogućnost uzimanja u obzir tzv. olakotnih okolnosti, one ne mogu uopće i ne smiju određivati visinu i oblik kazne. olakotna okolnost da nikad nisi nikog ubio, pa popiješ manju kaznu... a ako si već osuđivan, opet nema otegotnih okolnosti, za maksimalnu kaznu?! ajd u americi ponovite zločin, ili generalno za ubojstvo prođite sa par godina zatvora!

VL
Avatar southman
southman
07:26 15.01.2020.

Gdje ima love ima i kriminala. Split je zadnjih 5 godina postao Jadranska Nica. Grad je sve bogatiji a sa lovom dolazi i kriminal. Kad se provozaš kroz Split i vidiš vozni park sve je jasno.

VL
CH
chanchir
08:14 15.01.2020.

uhljebi u policiji i svim institucijama,,,nema posla,,,vlaji i hercegovci napunili Split,a Splicani vanka ili u Zagreb,,izgradjeno 25crkvi,skola 1.... Ne vridi drzava ,a ne Split

VL
PA
paleontolog
07:38 15.01.2020.

Uz volju i bez privatnih interesa Hrvatska moze biti cista od droge samo tako....

VL
IL
ilijan
07:22 15.01.2020.

Policijo sredite to znadete za sve dileriće, spasite mlade živote.

VL
DU
Deleted user
06:46 15.01.2020.

Joj, policijske statistike... Znate onu da postoje : laž, veća laž i statistika. Pokušavaju puk uvjeravati da je situacija idilična. U regiji imamo slučaj Albanije - države gdje narko boss-ovi raskrojilli drž. strukture po svom ukusu, a da se o slučaju Meksika i ne govori. Dakle, suci i odvjetnici, kao vrhunski znalci prava, zakona i sankcija - bi prvenstveno morali znati da postoji realna opasnost, da ovim tempom, i kod nas stasa sloj društva vezan uz narkotike i njihovo trženje i da će im u konačnici uništiti državu. Zato bi se oni, umjesto von oben stava i kojekakvih medijskih epizoda palamuđenja, trebali zauzeti za postroženje zakona, konkretno za dilanje 10 godina pa tko voli nek izvoli. Je, sad će oni krenuti s olakotnim okolnostima, slobodnim sudačkim uvjerenjem itd. itd. E pa s ovim harmonika zakonima koje sada imamo, i nastaje vrag na terenu. Podsjetimo se, sudovi su narko dilere blago kažnjavali na ime srpskog državljanina Toma Forda (jel postoji takav u registru državljana Srbije - nema ga) i kojekakvih drugih izlika, oni su se već osilili i dalje ne treba. Što se tiče policije - sigurnost i povjerenje treba upotpuniti slikom zlatne poluge iz Heinzlove, tamo je bilo pohranjeno ono što su zaplijenili peruanskom narko kartelu (lokalnoj ispostavi ovdje) pa svi znamo kako je završilo.

VL
LA
larala
08:34 15.01.2020.

Dajte ne pišite gluposti, statistički podaci o zaplijeni droge bi bili veći da se ona plijeni i da se ti dobro poznati dileri češće pretresaju, ovako dok se dilerima i kriminalcima gleda kroz prste, dok ološ radi šta hoće a, institucije zatvaraju oči da se slučajno ne bi saznalo pravo stanje, nije ništa čudno da statistički podaci ne pokazuju porast nasilja i droge...i, to ne samo u splitu nego u cijeloj Hr.

VL
LJ
Ljubav1
08:20 15.01.2020.

Sigurnost u Splitu remete uhljebi koji prstom nisu makli da bi popravili situaciju

VL
DU
Deleted user
08:38 15.01.2020.

Split je prije svega mali grad i ti problemi bi se lako riješili kad bi se stvarno htjelo

VL
Avatar DragorTr
DragorTr
07:04 15.01.2020.

Ja se nadam da ce Filip biti kaznjen. Ipak je kalasnjikom pucao na javnom jako prometnom mjestu, i ugroziio druge ljude. Pri izricanju kazne treba uzeti u obzir 3 olakotne okolnosti. 1. Filipovo psihicko stanje u tenutku pocinjenja djela. 2. Okolnosti koje su dovele do pocinjenja inkriminiranog djela. 3. Nije bilo povrijedjenih ni mrtvih medju ljudima. Stoga bi adekvatna i jedina pravedna kazna kazna za Filipovo djelo tebala biti; 1. Minimalno 30 godina placenog rada za opce dobro, na poslovima i zadacima inspektora za suzbijanje zloupotrebe oponjih droga u MUP-u RH, sa pocetkom pripravnickok staza u policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. 2. Obavezna vojno-policijska obuka u svim taktikama upotrebe pistolja i revolvera, (da sljedeci puta na poslu na javnom -prometnom mjestu be upotrebljava automatsko oruzje). Tako bi Filip po zakonima prane drzave, miru i redu doprinuo više od tisuca skolovanih policajskih inspektora kojima u Splitu, Dalmaciji i cjeloj Hrvatskoj, izmicu paznji krupni dileri narkotika i mreze njihovih poslusnika, koji za njih dilaju narkotike po ulicama i drugim javnim jestima te privatnim objektima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.