Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnik cosa nostre

Sicilijanskom biznismenu zaplijenjeno 1,3 milijarde eura

policija italija
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
03.04.2013.
u 14:39

Vitu Nicastriju konfiscirano je ukupno 98 vila, zemljišta i zgrada, 43 tvrtke te sedam vozila i 66 tekućih računa

Talijanska policija zaplijenila je u srijedu sicilijanskom biznismenu Vitu Nicastriju imovinu vrijednu oko 1,3 milijarde eura. Najveća je to zapljena ikad na talijanskom tlu, a izvršena je na temelju naloga koji je izdao sud na Siciliji. Konfiscirano je ukupno 98 vila, zemljišta i zgrada, 43 tvrtke te sedam vozila i 66 tekućih računa, a Corriere della Sera piše da je imovina tajkuna od rujna 2010. godine bila u stečaju.

Sud je ujedno Nicastrija (57) stavio u trogodišnji kućni pritvor u gradu Alcamu, a šef uprave istražne komisije za borbu protiv mafije DIA objasnio je da se dotični bavio poslovima povezanim s obnovljivim izvorima energije što mu je omogućilo najlakši put za ''pranje novca''.

Nicastri je usko povezan s poslovima mafijaške organizacije Cose Nostre i osoba je od povjerenja šefa mafijaškog klana Mattea Messine Denara.

>>Talijanskim mafijašima zaplijenjena imovina od 120 mil. €

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije