Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTITA BAŠTINE

Šibenska tvrđava Sv. Ivana korak do prijave na natječaje za EU fondove

tvrđava
Društvo Juraj Dalmatinac
27.05.2014.
u 15:28

Prema idejnom rješenju tvrđava Sv. Ivana prvenstveno će biti namijenjena djeci i mladima

Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac potpisalo je s Ministarstvom kulture Ugovor o korištenju sredstava Ministarstva u iznosu od 75 tisuća kuna, a s kojima će se izraditi projekt obnove i uređenja tvrđave sv. Ivana (Tanaja) u Šibeniku. Izradom izvedbenog projekta biti će kompletirana sva projektna dokumentacija potrebna da se i projekt uređenja tvrđave Sv. Ivana može prijaviti na natječaje za EU fondove. Ranije, zahvaljujući Društvu Juraj Dalmatinac to je već napravljeno s tvrđavom Barone za čiju je obnovu već osigurano milijun eura iz EU fondova.

Prema idejnom rješenju tvrđava Sv. Ivana prvenstveno će biti namijenjena djeci i mladima. Upravo bi se u izduženom dijelu tvrđave poznatom kao kliješta/Tanaja trebao biti i glavni sadržaj namijenjen upravo mladima i djeci– tzv. KID’S LAB2. Riječ je o interaktivnom zelenom labirintu, a u tom bi se dijelu uredili i smještajni kapaciteti. Između labirinta i zidina nalazio bi se kinetički eko park sa spravama za sve uzraste. Zanimljivost je da bi tijekom korištenja sprave stvarale električnu energiju koja bi se akumulirala i koristila za osvjetljavanje parka te po mogućnosti i ostalih površina tvrđave...

>> Pogledajte kako će nakon restauracije izgledati šibenska tvrđava Barone!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije