Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROKLETSTVO 'Plamenim jezicima' ubijeni su, navodno, Yitzhak Rabin, Josif Staljin i Adolf Hitler

Sharon žrtva drevne kabalističke kletve

sharon-link.jpg
import
16.01.2006.
u 18:06

Dok se izraelski premijer Ariel Sharon bori za život, izraelski mediji nagađaju koji je pravi razlog teške Sharonove bolesti. Prašinu je u medijima digla tvrdnja da je Sharon zapravo žrtva stare kabalističke kletve koju su na njega bacili najmoćniji među ortodoksnim Židovima.

Dvadesetak muškaraca okupilo se na groblju izraelskog gradića Rosh Pina u noći 23. srpnja 2005. Muškarci su bili odjeveni u crne halje, a u rukama su držali crne svijeće. Grupu je vodio rabin Josi Dayan, stručnjak za kabalu rekao je jedan od svjedoka izraelskoj policiji u kolovozu prošle godine.

Poslije je otkriveno da su se muškarci na groblju okupili kako bi izveli drevni obred kojim su na Ariela Sharona bacili strašnu kabalističku kletvu Pulsa da-Nura (plameni jezici). Još u studenome 2004. prijetio je Dayan Sharonu tom drevnom kletvom, nezadovoljan premijerovom politikom popuštanja. Kap koja je prelila rabinovu čašu bila je prepuštanje pojasa Gaze Palestincima. Ritual, kojim se kletva Pulsa da-Nura baca na odabranu žrtvu, izvodi se tako da rabin na drevnom aramejskom jeziku priziva anđela osvetnika da uništi neprijatelja židovskog naroda.

Osoba na koju je kletva bačena trebala bi umrijeti u roku od četrdeset dana. No u nekim slučajevima, kao i u Sharonovu, osveta može biti odgođena. U listopadu 1995. Josi Dayan izveo je sličnu ceremoniju kojom je ista kletva bačena na tadašnjeg izraelskog premijera Yitzhaka Rabina zato što je pokrenuo novi val pregovora s Palestincima. Rabina je u atentatu ubio desničarski ekstremist točno četrdeset dana nakon što ga je Dayan prokleo. Osim na Rabina, ta smrtonosna kletva je, navodno, bačena i na Adolfa Hitlera i Josifa Visarionoviča Staljina.

Ariel Sharon bio je u Parizu kad je doznao da su ga prokleli. Premijer je zabrinuto upitao svoje stručnjake hoće li se kletva ispuniti. Savjetnici su ga uvjerili da su kletve samo priče za malu djecu. No ako je vjerovati židovskim medijima, kabalistički svećenik Dayan ponovno je uspio ukloniti svoga neprijatelja bez borbe.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije