Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon švicarskog referenduma protiv minareta

Ševko Omerbašić: To je nepravedno uskraćivanje vjerskih simbola!

ne objavljivati
Mišo Lišanin
30.11.2009.
u 19:39

Predsjednik Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj upozorava da će takva odluka iz Švicarske zahladiti odnose te zemlje s islamskim svijetom.

Ševko Omerbašić, predsjednik Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj, ističe da je iznenađen ishodom švicarskog referenduma, kojim se većina građana (57 posto) izjasnila protiv gradnje minareta u Švicarskoj.

Iako je establišment u toj zemlji pozivao građane da odbiju referendum, narod nije poslušao političare, biskupe, gospodarstvenike ni vladu nego se priklonio stavu desničarske Narodne stranke.

– Najkulturnija zemlja u Europi donijela je takvu odluku. Mislim da je riječ o nepravednom uskraćivanju vjerskih simbola i vjerskih prava muslimana u Švicarskoj – ističe Omerbašić te dodaje da nije riječ o sukobu s drugim religijama, nego o političkoj odluci. Upozorava da će odluka zahladiti odnose između islamskog svijeta i Švicarske. Nada se da “revanša” u islamskom svijetu neće biti prema drugim religijama nego prema švicarskoj vladi.

Omerbašić smatra da u Europi postoji strah od islama koji nema realno uporište. Upozorava da su Iran i Libija, zemlje koje imaju vrlo razvijene gospodarske odnose sa Švicarskom, već najavile određene sankcije. 

Tako je glavni egipatski muftija rezultate referenduma opisao kao veliku uvredu za muslimane.

 

Komentara 236

OB
-obrisani-
23:37 30.11.2009.

Beta a ne Bata....uh

PJ
pIavo_jezero
00:18 01.12.2009.

tajna, idem u krpe, uživaj

OB
-obrisani-
20:40 30.11.2009.

Ovaj referendum u Svicarskoj je udarna tema svugdje, pricao sam sa mnogo osoba i svi su srecni ishodom glasovanja! Nigdje ni jedna rijec osude, svi podrzavaju i razumiju odluku svicaraca i traze nacin kako to sve sprovesti i negdje drugdje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije