Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sever ponovno izabran za predsjednika NHS-a

Krešimir Sever pozvao je na zbijanje i čvršće povezivanje hrvatskih sindikata kako bi mogli primjereno odgovoriti na izazove koje će donijeti daljnja liberalizacija radnog zakonodavstva
19. studenoga 2019. u 20:24 9 komentara 251 prikaza
Krešimir Sever
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Zastupnici sindikata udruženih u Nezavisni hrvatski sindikat (NHS) u utorak su ponovno za predsjednika na četverogodišnji mandat izabrali Krešimira Severa.

Blaženka Divjak o štrajku Ministrica Divjak o štrajku: 'Sustav je u blokadi, ne želim sudjelovati u igrama moći sindikata i premijera'

Na 6. redovitom saboru u Zagrebu, među ostalim, provedeni su izbori za tijela NHS-a. Izabrani su i članovi Nadzornog odbora, Statutarne komisije i Suda časti za sljedeće četverogodišnje razdoblje.

Krešimir Sever pozvao je na zbijanje i čvršće povezivanje hrvatskih sindikata kako bi mogli primjereno odgovoriti na izazove koje će donijeti daljnja liberalizacija radnog zakonodavstva.

"Moramo prepoznati svoju ulogu za nadolazeće vrijeme i jačati sustave kolektivnog pregovaranja i zaštite na radu jer nas očekuje daljnja liberalizacija Zakona o radu. Također, trebamo objasniti poslodavcima i vlastima da socijalni dijalog ne znači da oni govore, a mi slušamo, nego je to obostrana komunikacija", poručio je Sever.

Štrajk u školama Nastavnici se izjasnili Kreće frontalni štrajk do ispunjenja zahtjeva: 'Borba za dostojanstvo nema cijene'

Ustvrdio je kako će radnici sve više trebati sindikate jer će biti sve izoliraniji i usamljeniji i time pogodni da se preko njihovih leđa bogate oni koji su i do sada dobro živjeli od njihova rada.

Po njegovu sudu, sindikati izvan sindikalnih središnjica koji k tome nisu reprezentativni teško će moći opstati ako se uskoro ne udruže. Ocijenio je da je upravo zajedništvo sindikata pridonijelo uspjehu inicijative '67 je previše' i na tom primjeru treba učiti kad je riječ o nacionalnom zakonodavstvu i propisima te kolektivnim pregovorima na svim razinama. 

VIDEO Blaženka Divjak o štrajku u školama:

NBIoT tehnologija
#NEODUSTAJEM
Znate li što je NBIoT tehnologija? Doznajte kako ju je Tomislav Božić iskoristio da pomogne Dubrovniku u pametnom upravljanju parkingom
  • NervozniPoštar:

    Koliko taj čovjek ima godina? Otkad sam počeo raditi on se u medijima uvijek pojavljuje izgovarajući uvijek iste sindikalne rečenice. Retorika je ista, mijenjaju se vlade. Usavršio se devedesetih i od tada otaljava posao. Kako tipično za Hrvatsku.. Nešto kao ... prikaži još! HTV glazbeno scenski spektakl "Glupom našom" Branka Uvodića.. "Plodovi zemlje" starmalog Vlatka Gregurića koji reciklira crno-bijele priloge Ružice Trauber. Zemlja u kojoj se po devedeseti put reprizira Velo i Malo misto i ljudi baš to traže i opet i opet. Tako su se zatucani građani navikli da je sindikalac nitko drugi do Krešimir Sever. Po njemu smo trebali svi već 10-15 puta umrijet od gladi i neimaštine. Treba pogledat njegove izjave od prije 5, 10, 15 i 20 godina. Uvijek isto.

  • rimac444:

    To dovoljno govori o sindikatima, jad i čemer.

  • Ze Roberto u:

    Sad će i i drug Ribić sigurno biti izabran....a onda i onaj , sada "glavni" u štrajku.....! Drugovi organiziraju štrajk pred izbore, to je poznato!! Manipuliraju!!!