Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagreb

Šetnjom sjećanja obilježena 76. godišnjica Kristalne noći i Međunarodni dan borbe protiv fašizma

šetnja sjećanja
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/26
09.11.2014.
u 16:41

Šetnjom sjećanja od Trga žrtava fašizma do Trga bana Jelačića danas je obilježena 76. godišnjica Kristalne noći i Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma

Šetnjom sjećanja od Trga žrtava fašizma do Trga bana Jelačića danas je obilježena 76. godišnjica Kristalne noći i Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma.

Više od 200-tinjak ljudi obilježilo je dan kada su 1938. godine nacisti diljem Njemačke uništili židovske trgovine, groblja i sinagoge, a više od  30.000 Židova uhićeno je i i odvedeno u koncentracijske logore.

Šetnji, u organizaciji Antifašističke lige Hrvatske i Inicijative Svi mi za Hrvatsku, pridružili su se predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac, rabin Židovske općine Zagreb Luciano Moše Prelević, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer, predsjednik Koordinacije židovskih općina u Hrvatskoj i predsjednik Židovske općine Zagreb Ognjen Kraus, saborski zastupnik Davor Bernardić, a program su vodili Vesna Teršelič iz Documente i Vili Matula.

Program je završio na Trgu bana Jelačića, gdje je na videoekranu prikazan petominutni film Tell your children, Andrasa Salomona uz čitanje proglasa Poziv na sjećanje.

>>Ivo Josipović: Izražavamo našu trajnu odanost miru i demokraciji

>>Hrvatska mora imati Dan sjećanja na romske žrtve holokausta

Komentara 29

DU
Deleted user
16:53 09.11.2014.

Pupovac, Teršelićka, Matula, Kraus, Bernardić... klanjam Vam se do poda kad svoje preskupe đonove poderete i za žrtve Bleiburga, Križnog puta, mračnog doba komunizma, političkih ubojstava, Vukovara, Škabrnje, svih Hrvata poginulih u Domovinskom ratu...

Avatar I3RUTAL
I3RUTAL
18:17 09.11.2014.

Baš ste se pretrgli! Čak Vas je bilo 200...

Avatar navijač
navijač
17:32 09.11.2014.

Prava ekipa nema šta !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije