Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVA U OBITELJI

Sestrični (14) prijetio da će joj otrovati roditelje i mlađeg brata ako se ne seksa s njim

pedofilija,silovanje,zlostavljanje
Foto: Thinkstock
15.05.2020.
u 14:08

Vrhovni sud potvrdio je presudu zagrebačkog Županijskog suda od 4 godine i 10 mjeseci zatvora

Z.O. pravomoćno je osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina, odlučio je Vrhovni sud, koji je potvrdio nepravomoćnu presudu zagrebačkog Županijskog suda od prosinca lani.

Prema optužnici, on se teretio da je u tri navrata imao spolni odnos s djevojčicom koja je u vrijeme počinjenja tog djela imala 14 godina. On je zanijekao da se radilo o tri djela, već je tvrdio da je bila riječ o dva. Tvrdio je i da je bila riječ o dobrovoljnim odnosima.

No takvom iskazu ni niži ni viši sud nije vjerovao, a povjerovao je iskazu djevojčice, koja je navela da joj je prijetio da će joj otrovati obitelj ili bočicu mlađeg brata ako ne pristane na seksualni odnos s njim. U vrijeme počinjenja djela, obitelji žrtve i počinitelja živjele su u istom kućanstvu.

Obrazlažući svoju odluku, Vrhovni je sud naveo da je Z.O. posebno olakotnim cijenjeno što je djelomično priznao kaznena djela te što je izrazio kajanje. Otegotnim mu je cijenjeno što je ranije osuđivan zbog imovinskih delikata te što je djelo počinio tako što je iskoristio gostoprimstvo roditelja maloljetne žrtve koja mu je sestrična.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije