Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima 35.000 članova

Otkrivena grupa na Facebooku u kojoj razmjenjuju pedofilski sadržaj

facebook, ilustracija
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL
1/2
13.05.2020.
u 13:08

Osim pedofilije, u istoj grupi potražuju se i materijali koji prikazuju seks sa životinjama, a snimke takvog sadržaja se i objavljuju

Na Facebooku je osnovana grupa u kojoj se razmjenjuje pedofilski sadržaj, a okuplja gotovo 35.000 članova iako je osnovana prije nešto manje od mjesec dana, 15. travnja.

Kako piše Glas otoka, članovi su iz svih dijelova svijeta, mahom je riječ o lažnim profilima, a unatoč brojnim prijavama i dalje je pristupačna i na njoj se može vrlo lako doći do pedofilskog sadržaja koji uključuje djecu u eksplicitnom izdanju kao i seks s djecom.

Osim pedofilije, u istoj grupi potražuju se i materijali koji prikazuju seks sa životinjama, a snimke takvog sadržaja se i objavljuju. Dijele se i linkovi za pristupanje u druge slične grupe, međutim ono što se posebno ističe su pozivi u brojne tajne WhatsApp grupe. Upravo se u tim grupama razmjenjuje ogromna količina raznog pedofilskog sadržaja.

Portal je sav sadržaj dokumentirao i zajedno sa stotinama Facebook profila, od čega su izdvojili 70-ak najaktivnijih te su sve predali policiji i Državnom odvjetništvu na daljnje postupanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije