Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo djevojčica

Sestra dječaka koji je pogubljen sa 14 godina: Brat nije kriv!

Amie Ruffner,George Stinney suđenje
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/7
22.01.2014.
u 15:38

Sestra Georgea Stinneya, crnog dječaka koji je pogubljen prije 70 godina za ubojstvo dvaju djevojčica, tvrdi kako njen brat nije mogao počiniti zločin

George Stinney, koji je prije 70 godina pogubljen na električnoj stolici zbog ubojstva dvaju djevojčica, nije kriv. Tvrdi tako njegova sestra Amie Ruffner koja se u utorak pojavila u sudnici kako bi pokušala pokrenuti novo suđenje u Južnoj Karolini za smrt Betty June Binnicker (11) i Mary Emme Thames (7) na kojem bi tim odvjetnika pokušao dokazati nevinost mladog Stinneya, piše CNN.

Djevojčice su nestale 23. ožujka 1944. godine u gradu Alcolu. Biciklima su se udaljile od kuće u potrazi za poljskim cvijećem. Dan kasnije pronađene su mrtve u jarku. Kada je Stinney kazao kako ih je vidio toga dana, policija ga je privela a porota u jednodnevnom suđenju osudila za zločin. Pogubljen je na električnoj stolici tri mjeseca kasnije.

Iako je policija tvrdila kako im je dječak priznao zločin, mnogobrojni dokazi potvrđuju suprotno. Osim što je njegov cimer u zatvorskoj ćeliji Wilford Hunter posvjedočio da mu je George kazao kako je priznao ubojstva pod policijskom prisilom, tu je i Georgeova sestra koja je u trenutku dok je susreo djevojčice bila uz njega.

- Pitale su nas kamo da idu brati cvijeće. Uputili smo ih i onda su otišle - prisjetila se Ruffner koja je tog dana s bratom čuvala stoku. Tvrdi da je 14-godišnjak cijeli dan bio uz nju te da zločin nije mogao počiniti. Amie je opisala i kako je policija postupala s njenom braćom.

- Dva crna automobila došla su ispred naše kuće. Policajci su izašli te uhitili Georgea i drugog brata. Roditelja tada nije bilo kod kuće. Bio je to posljednji put da sam vidjela Georgea - kazala je. Smatra kako je policija samo tražila dežurnog krivca te da je njen brat poslužio kao žrtveno janje.

O pitanju Georgove krivnje podijeljeni su i nećaci ubijene Betty June Binnicker.

- Uvijek su mi govorili da je on to učinio - kazala je skeptična Carolyn Geddings dok Frankie Bailey Dyches ne sumnja u njegovu krivnju. - On ih je ubio i dobio je što je zaslužio - rekao je. Suđenje se nastavlja.

Komentara 1

TH
thekurcula
19:07 22.01.2014.

Šta ti je demokratija! -On ih je ubio i dobio je što je zaslužio - reče nećak ubijenih devojčica i tako potvrdi visoki stepen demokratičnosti američkog društvo koje bez i da trepne smesti mlađe maloletnike na električnu stolicu! I tata kultura vlada nama danas!? A da mi preispitamo svoj antinacistički stav? Možda bi Hitler, da je pobedio, ipak bio manje zlo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije