Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi detalji ubojstva

Sestra Denisova oca: Strahovao je za sina. Tražio je pomoć...

Chiara Pašić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/5
26.05.2017.
u 21:15

Rešid Pašić osuđen je na tri godine jer je pretukao Chiaru i svog susjeda kada ih je zatekao u krevetu nakon što se vratio s posla, kaže sestra

Chiara je stalno varala mog brata, Denisova oca, s raznim muškarcima. Jednom se vratio s posla, ušao u kuću i zatekao Chiaru u krevetu sa susjedom Safetom. Maleni je Denis plakao u susjednoj sobi. Na sebi je imao tragove ugriza, majčinih. Tad je moj brat pretukao i Chiaru i susjeda. Potom je otišao na policiju i sam se prijavio. Na suđenju je sve priznao, ali i ispričao sve o problemima i o strahovima za dijete. Zbog tog je napada sada u zatvoru u Bihaću, izdržava trogodišnju kaznu – kaže nam Kadifa Pašić, teta trogodišnjeg dječaka čije je tijelo pronađeno u srijedu u plićaku nedaleko od pulske lučice Mandrač. Za taj su strašan zločin osumnjičene njegova majka, 32-godišnja Chiara Pašić, rođena Rojnić, i 14-godišnja štićenica pulskog popravnog doma. Dosadašnjom istragom utvrđeno je da se Chiara dogovorila s maloljetnicom da ubiju njezino vlastito dijete, koje je prošlog mjeseca proslavilo treći rođendan. Mrtvog su dječaka zamotale i pod okriljem noći bacile u more. Kako bi policiju odvela u krivom smjeru, Chiara je iza ponoći prijavila nestanak. Tvrdila je da je sina izgubila između 18 i 19 sati i da ga je sama tražila po gradu.

Afera sa susjedom

Chiara se vratila u Pulu prije nekoliko mjeseci iz BiH, gdje je živjela s Rešidom Pašićem i njihovim sinom Denisom.

– Dijete nam više ništa ne može vratiti, ništa. Ne branim brata, ali želim da se zna istina – kaže Kadifa. Obitelj Pašić iz okolice Velike Kladuše prolazi najteže dane – danas su stričevi otišli u Pulu po tijelo malenoga Denisa. Bit će pokopan u BiH. Chiara i Rešid upoznali su se prije pet godina. Ona je tada živjela u Velikoj Kladuši s muškarcem kojega je upoznala preko Facebooka. Rešidu se žalila kako je taj muškarac tuče.

– Rešid nam je rekao da je upoznao Chiaru, da je dobra, da je taj muškarac tuče i da bi je doveo k sebi da je spasi. Tako je i učinio. Od tada su živjeli zajedno – kaže Denisova teta.

Bili su zaljubljeni. Rešid je radio i uzdržavao je. Ona je pak sve češće govorila da bi željela dijete.

– “Ne voliš me. Ja želim dijete s tobom. Želim dijete”, inzistirala je. Pokušavali su i uspjeli. Maleni je Denis bio željeno dijete – govori Kadifa. Ljubavna priča pretvorila se u nesretnu. Chiara je Rešida, kaže, varala. Prevarila ga je više puta s raznim muškarcima, a situacija je kulminirala kad ju je Rešid zatekao sa susjedom Safetom M. zvanim Sajo u svojoj kući.

– Nakon što je osuđen, čekao je šest mjeseci da ode u zatvor. Sve je to vrijeme radio fizičke poslove, išao u šumu po drva, radio na crno. Govorio je kako želi Chiari, koja je bila bez prihoda, i svom djetetu osigurati novac za život dok on bude u zatvoru. Kad je odlazio, samo nas je zamolio da se brinemo za dijete. Svi smo joj htjeli pomoći. Bez obzira na to što se dogodilo između nje i Rešida, dijete smo obožavali. Nudili smo joj pomoć, da se brinemo za dijete ako ona ne može ili ako joj je teško. Kontaktiran je bio i centar za socijalnu skrb. Chiara je sve odbijala – kaže teta pokojnog Denisa.

Centar znao za njih

Chiara je, kaže, znala biti naprasita, lako bi se posvadila, no nije pokazivala da psihički nije dobro. Odlazila je u posjete u Pulu, sve dok im nije rekla da se seli za stalno. Obitelj Pašić kaže kako im je Chiarina mama Rita u četvrtak, kad su se čuli telefonom, govorila kako je redovito obilazila kćer i unuka, odlazila k njima u stan te da je sve bilo u redu. Baka ubijenog dječaka i majka osumnjičenje za ubojstvo Rita Rojnić o stravičnom zločinu kao i onom što mu je prethodilo danas nam nije ništa htjela reći poručivši tek da moli sve “da poštuju privatnost obitelji u ovom teškom trenutku”.

U Centru za socijalnu skrb u Velikoj Kladuši kazali su nam da je obitelj Pašić bila u tretmanu i da su s njima radili, no da ne smiju otkrivati pojedinosti. Sandra Milošević, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Puli, kaže da u ovom trenutku ne mogu davati nikakve informacije.

Komentara 27

ML
Mlad75
23:01 26.05.2017.

Nemogu opisati koliko mi je zao tog malog anđela.....isto tako nemogu shvatiti kako netko moze imati takvo zlo i hladno srce da to uradi....Al najvise me zivcira ta nasa naprednost u kojoj eto sad mi stitimo maloljetnicu koja je isplanirala ubojstvo djeteta tako sto se nesmije ni njeno ime objaviti u medijima...zamislite takva svurepa ubojica ne samo da nece odgovarati za ubojstvo djeteta zatvorom nego joj neceml ni ime doznati, valjda da bi nakon osamnest nastavila normalno zivjeti dok ne isplanira ubojstvo nekog drugog djeteta....za mene to nije napredno i humano drustvo jer skriva identitet ubojice djeteta i oslobađa je zatvora....to je nastranost, kakvu humanost i zastitu davati nekome tko je spreman uciniti i izvrsiti takavu zlocin.....zalosno, jer mi smo dosegli drustvo koje ima iskrivljene vrijednosti i gdje se luđacima, ubojicama i kriminalcima daju prava i humanost, a njihovim zrtvama samo pokrov od zemlje i suze...

DU
Deleted user
23:14 26.05.2017.

inekcija..ili struja..

PR
prajdali100
23:07 26.05.2017.

Monstrumi ! Ako je ikako moguce sve po 40 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije