Naslovnica Vijesti Hrvatska

Šestorica iz afere Uljanik izlaze na slobodu

U pritvoru su bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda, bivši članovi Uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, bivši predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, bivši direktori Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić i Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc
20. svibnja 2019. u 14:54 10 komentara 512 prikaza
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Na Županijskom sudu u Rijeci u ponedjeljak je ukinut istražni zatvor za šestoricu od ukupno 14 osumnjičenih u aferi Uljanik, odnosno šestoricu, koji su u istražnom zatvoru zadržani zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Konfernecija za medije Milana Bandića ispred porte Uljanika Napao IDS Bandić o Uljaniku: To je dugogodišnja pljačka pod zaštitom države

Po riječima glasnogovornika suda Zorana Sršena, u istrazi su ispitani svi svjedoci i  više nema osnove za pritvor, pa je Županijski sud na osnovi prijedloga Županijskog državnog odvjetništva ukinuo rješenje o pritvoru.

Bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda, bivši članovi Uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, bivši predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, bivši direktori Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić i Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc početkom svibnja su, odlukom sutkinje istrage Ksenije Zorc, zadržani u dvomjesečnom istražnom zatvoru.

Milijan Brkić Pad HDZ-ovca Poslovna i politička ‘demontaža’ braće Brkić

Uz šestoricu, u aferi Uljanik je krajem ožujka osumnjičeno još osam osoba te tvrtka Uljanik plovidba i to za kažnjiva djela zlouporabe u gospodarskom poslovanju i subvencijsku prijevaru u tvrtkama Uljanik i 3. maj, kojima je tim tvrtkama i državnom proračunu nanesena šteta od 1,2 milijarde kuna. Sumnja se da su kaznena djela počinjena na području Rijeke i Pule od siječnja 2010. do sredine listopada 2017.

 

1 / 10
Osumnjičenici u aferi Uljanik

 

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • Avatar Kastelan
  Kastelan:

  74. sam godiste. Poznavajuci "brzinu, efikasnost, neovisnost i legendarnu nepotkupljivost" hrvatskog pravosudja bas bi me zanimalo da li ce sudski proce protiv ovih "postenih i sposobnih" biznismena biti zavrsen za moga zivota ili zivota mojih unuka.

 • Petarstijena-HR:

  To je samo farsa HR krivosuđa, to se sve radi reda radi....Sve na isti kalup, na isti načn, krajnji nalogodavci naređuju kako se treba suditi i kome...To je 0 od pravosuđa.

 • Petarstijena-HR:

  javnost je znala da će biti pušteni na slobodu...Sudovi nam i ne trebaju, kada svima sude po istom kalupu-zašto mi sucima dajemo masne plaće???!!! Sudstvo u RH je bezvrijedno i treba ga ukinuti...