Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bandić o Uljaniku: To je dugogodišnja pljačka pod zaštitom države

"Došlo je vrijeme da se istini pogleda u oči i da nestane monopolistički položaj IDS-a ili ćemo nastaviti puštati pojedincima da se bogate", kaže Bandić
17. svibnja 2019. u 15:46 21 komentara 657 prikaza
Konfernecija za medije Milana Bandića ispred porte Uljanika
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/11

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je komentirao stečaj Uljanika ustvrdivši kako se radi o "dugogodišnjoj pljački pod zaštitom države" jer se radi o milijardama kuna iz državnog proračuna, koje se više ne mogu vratiti.

Afera Agram SLUŠANE TAJNE SNIMKE Bandić urlao na Buluma: Jel' znaš 'ko je ta mala? To je dijete iz moje familije! Imaš li imalo poštovanja?

"Slom brodogradnje je 'točka na i' kompletne deindustrijalizacije naše zemlje. U Hrvatskoj je jedanaest vlada, od Josipa Manolića do Andreja Plenkovića, podijelilo ili interveniralo u hrvatsku brodogradnju s 35,5 milijardi kuna. Postavlja se pitanje tko je postavljao Uprave Nadzorne uprave i tko je radio spregu između lokalne vlasti i države od mandata do mandata", kazao je Bandić.

Konfernecija za medije Milana Bandića ispred porte Uljanika
1 / 11
Konfernecija za medije Milana Bandića ispred porte Uljanika

Lokalni moćnici ne trebaju proglašavati Dan žalosti jer su oni najzaslužniji što je danas zabijen zadnji čavao u lijes Uljanika, ustvrdio je Bandić ocijenivši kako se u ovom slučaju radi i o "zločinu nečinjenja". Za sadašnju situaciju radnici mogu zahvaliti monopolističkom položaju IDS-a i njegovih partnera na ovom području, koji su svoju ucjenjivačku poziciju koristili s brojnim ranijim vladama, ocijenio je.

"Došlo je vrijeme da se istini pogleda u oči i da nestane monopolistički položaj IDS-a ili ćemo nastaviti puštati pojedincima da se bogate", kaže Bandić.

Milijan Brkić Pad HDZ-ovca Poslovna i politička ‘demontaža’ braće Brkić

Poručivši da želi odgovore od DORH-a, Porezne uprave i državnih institucija, ocijenio je kako je previše javnog novca proteklo krvotocima Uljanika i tvrtki kćeri da građane ne bi zanimali tokovi tog novca.

"Pozivam odgovorne državne institucije da otvore knjige državne revizije, koja je godinama ukazivala na pljačku i propuste, te da postupaju po tome", rekao je Bandić i zatražio da se sve u vezi Uljanika prikaže transparentno u vidu javno-dostupnih analiza nadležnih institucija. Na upit novinara smatra li i sebe odgovornim za stanje u brodogradnji s obzirom na to da je Vladin partner Bandić je odgovorio kako je on odgovoran za gradske tvrtke u Zagrebu.

"Zamislite da tvrtka u vlasništvu Grada Zagreba potroši nenamjenski milijun kuna, ja bi već odavno bio u Remetincu", kazao je Bandić.

VIDEO Bandić na bageru započeo radove na žičari:

Na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu pojačan promet vozila na ulasku u RH
PAO NA GRANICI
Naoružan do zuba pokušao ući u Hrvatsku: Pronašli mu kalašnjikov, pištolj, bombe...
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • jedmamiogiozi:

    Čovjek je rekao istinu. Ima iskustva u takvim rabotama.

  • branimir03:

    Bandos ne može podnijeti konkurenciju

  • DjD:

    Milane, ti o pljački sve znaš- za to ti treba dati doktorat