Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOPORABA DROGE

Šestorica optužena da su u improviziranom laboratoriju uzgojili tisuće stabljika konoplje

PUZ
Foto: PUZ
1/3
06.05.2022.
u 14:04

USKOK je u  optužnici tražio da se istražni zatvor produlji četvorici optuženika

Šestorka, dvojica hrvatskih i četiri srbijanska državljanina optužena su zbog zloporabe droge, odnosno konkretnije da su u sklopu zločinačkog udružena uzgajali indijsku konoplju  u improviziranom laboratoriju  na području Velike Gorice. USKOK je optužnicu podigao protiv  hrvatskih državljana  I.K. (33) i A.D. (30) te srbijanskih državljana Ž.Đ. (36), A.D. (30), S.Z. (36) i M.Š. (39) .

Prema optužnici, I.K. se tereti da je od kraja kolovoza 2021. godine do 8. prosinca 2021. u Velikoj Gorici,  okupio i povezao ostale okrivljenike te još jednu za sada nepoznatu osobu.  On  se tereti da je nabavio i financirao nabavu sjemenja konoplje i opreme potrebne za njezin uzgoj.

Zadužio je  A.D. da osigura prostor potreban za umjetni uzgoj i daljnju preradu konoplje, dok je zasad nepoznatu osobu zadužio za postavljanje i opremanje improviziranog laboratorija za umjetni uzgoj bilja u prostoru kojeg je, sukladno prethodnom dogovoru, osigurao A.D.  u Lazini Čičkoj.

Nakon toga, I.K se tereti da je našao osobe  koje su konoplju  brale, sušile i prerađivale, za što su angažirani ostali optuženici. Policija je prilikom njihovog uhićenja u prosincu lani našla 2295 stabljika konoplje te još 4200 grama konoplje. Ukupno je nađeno 35,48 kilograma.

USKOK je u  optužnici tražio da se istražni zatvor produlji četvorici optuženika. 

>> VIDEO Konačno ulovili 'Fantoma s Trešnjevke': Godinama je uhodio djevojku i zurio ljudima u prozore, građani odahnuli: Sad možemo mirno spavati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije