Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skrivali se uz kukuruz

Šestorica ilegalaca otkrivena u vagonu, još toliko u automobilu

Ilegalci u vagonu u Tovarniku
Foto: PU vukovarsko-srijemska
02.04.2014.
u 12:23

Policajci su na naplatnim kućicama kod graničnoga prijelaza Bajakovo zaustavili auto u kojem su otkrili da je 28-godišnji vozač iz Srbije prevozio 4 Eritrejca i po jednog Pakistanca i Bangladežanina, ilegalno, a carinici su, pak, u Tovarniku u vagonu teretnog vlaka "ulovili" 5 Sirijaca i jednog Iračanina, koji su također nezakonito ušli u Hrvatsku

Na naplatnim kućicama Lipovac, na autocesti A3 Zagreb-Lipovac, u blizini graničnog prijelaza Bajakovo, policija je zaustavila osobni automobil u kojem se nalazio vozač, državljanin Srbije i šest stranih državljana.

Utvrđeno je kako se radi o četiri državljanina Eritreje, jednom državljaninu Pakistana i jednom državljaninu Bangladeša, koji su na nezakonit način prešli državnu granicu i ušli u Hrvatsku. Vozač, 28-godišnji državljanin Srbije je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Isto toliko je, pak, ilegalaca otkriveno i u Tovarniku, na željezničkom kolodvoru. Carinici i policajci su, naime, na kolodvoru i graničnom prijelazu Tovarnik spriječili danas ilegalni ulazak u Hrvatsku šestorici stranih državljana.

Pri carinskom pregledu kompozicije od 22 vagona međunarodnog teretnog vlaka koji je prometovao na relaciji Šid – Vinkovci, zatekli su šest ilegalaca – pet državljana Sirije i jedan državljanin Iraka.

Osobe su se nalazile u vagonu s oštećenim srpskim carinskim obilježjima u kojem se nalazila prijavljena roba – kukuruz. Taj vagon bio je namijenjen prijevozu rasutog tereta, preciziraju u Carini i dodaju kako su strani državljani koji nisu posjedovali osobne dokumente, privedeni u Policijsku postaju Tovarnik radi utvrđivanja identiteta i daljnjih postupanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije