Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
manager II

Šestaku 20 mjeseci zatvora. Mora vratiti 190.000 kuna državi

podravka, presuda, šestak, prlog, korosec (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
12.10.2011.
u 12:43

I Darko Korošec dobio je godinu i osam mjeseci zatvora, a Nevio Prlog godinu dana.

Zdravko Šestak, bivši predsjednik Podravkine uprave i Darko Korošec, zaposlen u nabavi, nepravomoćno su osuđeni na zagrebačkom Županijskom sudu na kaznu zatvora od godinu i osam mjeseci svaki, a Nevio Prlog, kooperant koprivničkog prehrambenog diva, na godinu dana zatvora.

Garaža za Šestaka

Riječ je o predmetu Manager II. u kojem je USKOK teretio Šestaka i Korošeca da su namještali natječaj za obnovu kinodvorane i restorana u Podravki Prlogu koji im se, prema tvrdnjama tužitelja, odužio izvođenjem građevinskih radova na njihovim nekretninama. Riječ je o popločavanju dvorišta te gradnji garaže i nadstrešnice u vrijednosti 190.000 kuna za Šestaka te apartmanu od 252.000 kuna, vlasništvo Korošca.

– Nedvojbeno je utvrđeno da je komisija za odabir ponuda djelovala formalno, a njezini članovi nisu sudjelovali u odabiru ponuđača. Članovi komisije nisu ulazili u bit ponuda iako su trebale ići na evaluaciju. Po ocjeni vijeća, riječ je bila o namještenom natječaju, što proizlazi i iz iskaza svjedoka. Postojao je dogovor između okrivljenika da će Prlog financirati radove, što proizlazi iz računa koji su izdani na Podravku – kazao je predsjednik sudskog vijeća Željko Horvatović.

Dodao je da je Šestak, prema svojoj funkciji, bio zadužen kontrolirati sve planske i izvanplanske investicije u tvrtki te da je morao paziti da se natječaji zakonito provode. Šestak i Korošec moraju u državni proračun vratiti 442.000 kuna nakon pravomoćnosti presude, a sva trojica snose i troškove sudskog postupka.

Prlog nije došao na sud

Prlog se nije pojavio na izricanju presude, navodno zbog zdravstvenih problema, dok su Šestak i Korošec smireno saslušali presudu kojom su proglašeni krivima.

Ključne riječi

Komentara 21

QQ
qqq
13:25 12.10.2011.

Nemogu, a da ne usporedim ovu kaznu sa kaznom koju možete dobiti za par grama trave za osobne potrebe, a to je najmanje 3 godine. Zar su stvarno za društvo opasniji konzumenti marihuane koji štetu mogu napravit eventualno i samo sebi, od ovakvih lopina iza kojih ostaju uništene firme i ljudi bez posla.

OB
-obrisani-
13:29 12.10.2011.

Niko na svijetu nema brojnije, čvršče i staloženije nevine vitezove od te balkanske Hrvatske gdje su nevinost i poštenje tako istaknuti da polako neče više biti mjesta u zatvorima radi toga..

Avatar toni59
toni59
15:48 12.10.2011.

Znat li vi zakaj su ovi janezi stalno na nasim portalima?...Jer kad opru svoje novine druga stranica im je im uAustriji.pa nemru sve procitat i komentirat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije