Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićeni teroristi

Šest sirijskih azilanata pripremalo napad na božićni sajam u Essenu

Foto: DPA/Pixsell
1/5
Autori: Antonio Mandir, Hina
21.11.2017.
u 20:45

Uhićeni su stigli u Njemačku usred izbjegličke krize. Njemačka je prihvatila oko 1,5 milijuna migranata i izbjeglica od 2015. godine.

Šest sirijskih tražitelja azila, simpatizera Islamske države, osumnjičenih za pripremu “napada oružjem ili eksplozivom” u Njemačkoj, privedeno je u nekoliko njemačkih gradova.

Prema informacijama njemačkog dnevnika Bild, uhićeni Sirijci u dobi od 20 do 28 godina poznavali su se još iz Sirije, a pripremali su “oružjem i eksplozivom” napad na ljude na božićnom sajmu u gradu Essenu, koji počinje idućega tjedna. Do uhićenja je došlo u zoru u premetačinama provedenima istodobno u osam stanova u četiri grada: Kasselu, Hannoveru, Essenu i Leipzigu.

1/10

U Njemačku stigli usred izbjegličke krize

Prema sadašnjim elementima istrage, “planiranje napada još nije dovršeno”, ističe tužiteljstvo iz Frankfurta. U operacijama lociranja, uhićenja i prebacivanja osumnjičenih u zatvor sudjelovalo je 500 policajaca. Šest osumnjičenih stiglo je u Njemačku između prosinca 2014. i rujna 2015. godine, usred izbjegličke krize. Njemačka je prihvatila oko 1,5 milijuna osoba od 2015.

Meta napada džihadista lani bili su posjetitelji božićnog sajma u Berlinu, kada je terorist iz Tunisa Anis Amri kamionom usmrtio 12 i ranio 67 ljudi.     

Komentara 8

Avatar superhik74
superhik74
21:05 21.11.2017.

Sram vas bilo kako se usudjujete hapsiti i time ugrozavati ljudska pravaj umjerenoj demokratskoj oporbi iz Sirije, niste nista bolji od "diktatora" Asada. Sramite se. Jadna umjerena demokratska oporba nikako da nadje sredinu gdje ce biti zasticena njihova ljudska prava da bombama demokratski ubijaju ljude.

Avatar unačelu
unačelu
20:57 21.11.2017.

Ti sunce..njemačka policija svako malo otkrije novu grupu inžinjera i doktora.

KA
Kameni
22:28 21.11.2017.

Ahahahahah vidi slike - ovaj koda je iz 10001 noci izasao. Evo vam ga cisti arijevci, 285 sela ste u Bjelorusiji zapalili zajedno sa stanovnistvom. Cista arijevska rasa. Sada ce vam gospodo arijevci ovaj iz 1001 noci malo MJ usred Rajhstaga u Berlinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije