Naslovnica Vijesti Hrvatska

Šest pripadnika Torcide pušteno iz zatvora u Srbiji

Preostalih sedam navijača Torcide i dalje se nalaze u pritvoru kojim im je određen zbog opasnosti od bijega
09. kolovoza 2018. u 11:35 28 komentara 1520 prikaza
Torcida
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

Šestorica od 13 hrvatskih navijača pripadnika "Torcide" nagodili su se s Drugim osnovnim tužilaštvom u Beogradu i priznali krivicu za tešku krađu na benzinskoj pumpi u Vrčinu koja se dogodila prošloga tjedna. Za uzvrat izrečene su im kazne zatvora od šest mjeseci uz uvjet od šest mjeseci te su protjerani su iz Srbije.

Torcida OD PETKA SU TAMO Preokret u slučaju Hrvata uhićenih u Srbiji, njihove obitelji očajne

Prema pisanju srbijanskih medija tih šest navijača je već pušteno iz zatvora i protjerani su iz Srbije. Preostalih sedam navijača Torcide i dalje se nalaze u pritvoru kojim im je određen zbog opasnosti od bijega. Svih 13 navijača Torcide prethodno su bili oslobođeni u prekršajnom postupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, ali su zadržani radi sumnje da su izvršili kazneno djelo pa je slučaj preuzelo tužiteljstvo.

Pripadnici Torcide uhićeni su nakon incidenta na benzinskom postaji kod Vrčina, a na proputovanju prema Bugarskoj gdje je igrao Hajduk. Benzinska je poslije „posjete“ navijača bila demolirana i opljačkana, a ispisani su i ustaški grafiti. Ubrzo je reagirala srbijanska policija te je privela 30-ak navijača od kojih je njih 13 zadržala.

Torcida
1 / 11
Ozlijeđen policajac
Štednja
DO 31.01.2019.
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas