Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda

Šest mjeseci u psihijatrijsku ustanovu zbog ubojstva

marodi
Marko Jurinec/Pixsell
31.01.2012.
u 14:36

Kontrecovo tijelo pronađeno je tek lani u listopadu, kad je Andrija Barić orao svoju zapuštenu njivu

Krešimir Marodi, prema presudi varaždinskog Županijskog suda, šest bi mjeseci trebao provesti u psihijatrijskoj ustanovi zbog toga što je u neubrojivu stanju, odnosno u stanju paranoidne shizofrenije, zbog čega nije mogao upravljati svojim postupcima, 24. srpnja 2010. godine na mostu u međimurskom Turčišću ubio Krunoslava Kontreca. To je učinio hicima iz automatske puške, koju je neovlašteno posjedovao i skrivao ispod kreveta.

Marodi je tvrdio da nije kriv, a odlučio se braniti šutnjom, iako je u dva navrata tijekom istrage i jednom na glavnoj raspravi iznio svoju obranu.  Kontrecovo tijelo, inače, pronađeno je tek lani u listopadu, kad je Andrija Barić orao svoju zapuštenu njivu na predjelu zvanom Slokovec u Donjem Hrašćanu. To je mjesto oko jednog kilometra udaljeno od mjesta ubojstva, no s obzirom na to da put ide uz Trnavu, tijelo je tamo moglo biti dostavljeno na razne načine.

– Moglo se po rijeci, autom ili traktorom možda, ne zna se, jer nisu pronađeni nikakvi tragovi. Isto tako, obdukcijom se nije moglo utvrditi na koji je način oštećeni preminuo – kazala je danas raspravna sutkinja. Sud nije prihvatio Marodijevu obranu prema kojoj je tvrdio da mu je automatsku pušku netko bacio na dvorište, a on ju je sakrio pod krevet i to nije prijavio policiji jer se nikad ranije nije susreo s oružjem.

Marodiju je produljen i pritvor jer je po mišljenju vještaka opasan za okolinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije