Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed

Šest dana štrajkaju glađu u zatvoru u Požegi

pozega
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
16.07.2015.
u 08:30

Traže i češće tuširanje, prozračivanje ćelija i postavljanje sprava za vježbanje

Zatvorenici u požeškoj kaznionici, njih 14, već šest dana štrajkaju glađu. Kako neslužbeno doznajemo, smatraju da će nakon spajanja kaznionice i istražnog zatvora doći do pogoršanja smještajnih kapaciteta i njihova tretmana. Iz Ministarstva pravosuđa odgovorili su nam kako pripremljenu zatvorsku hranu od 11. srpnja odbija 14 od ukupno 269 zatvorenika, odnosno njih 5,17 posto. Dodaju da se zatvorenici koji odbijaju hranu nalaze pod liječničkim nadzorom i upoznati su da ovim postupcima ugrožavaju svoje zdravlje i život. Upravitelj Antonio Čirko kaže da sigurnost zatvorenika nije ugrožena i kako se njihove pritužbe ne odnose na integraciju kaznionice i zatvora, već na kvalitetu i količinu hrane.

Traže i češće tuširanje, prozračivanje ćelija i postavljanje sprava za vježbanje. Ovo nije prvi štrajk u požeškom zatvoru. Prije pet godina zatvorenice su odbijale jesti nezadovoljne tretmanom, prenapučenošću i lošom hranom

>> Požega je jedini grad koji ima jedinstven zatvorski sustav

Ključne riječi

Komentara 1

SI
sivonja2
11:16 16.07.2015.

Sto misle oti zatvorenici da trebaju imati hotele di ce biti zatvoreni Pa svuda u svijetu zatvori sto imaju to je sve predvidjeno za robijase, nema se sto posebno trazit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije