Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Šešelj potvrdio da je uhićen 1991.: 'Prišli su mi hrvatski policajci s puškama...'

Šešelj im je odgovorio: "Zar me već puštate? Kad ja vas budem hapsio, neću vas tako brzo puštati!"
16. listopada 2018. u 12:11 59 komentara 11586 prikaza
Vojislav Šešelj
Foto: Srđan Ilić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Nakon što je Pero Kovačević za 24 sata rekao da je hrvatski MUP 1991. priveo ne samo Željka Ražnatovića Arkana nego i Vojislava Šešelja, informaciju je potvrdio i sam Šešelj.

Aleksandar Šešelj Šešeljev sin Srpski zastupnik uvrijedio Hrvatsku: 'Kad će vratiti teritorij Krajine?'

– Krajem travnja 1991. godine bio je miting srpskog naroda kod Belog Manastira. Iz Srbije smo bili Milan Paroški, ja i još neki ljudi, i poslije mitinga u koloni smo krenuli prema Bezdanu da bismo se prebacili preko Dunava u Srbiju. U samom Bezdanu hrvatski su mi policajci naoružani puškama prišli i rekli da sam uhićen, da imaju nalog da me odvedu u stanicu policije u Osijek na saslušanje –rekao je osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj, dodajući da se policajcu predstavio kao četnički vojvoda, piše Srbija danas.

Šešelj tvrdi da mu je poslije toga prišao šef policije Josip Reihl-Kir i rekao: "Gospodine Šešelj, možete ići." Šešelj im je odgovorio: "Zar me već puštate? Kad ja vas budem hapsio, neću vas tako brzo puštati!"

Aleksandar Šešelj Tko je Aleksandar Šešelj Sin ratnog zločinca koji je fiksiran na Hrvatsku

– Razmakoše se policajci i mi svi prijeđosmo u Srbiju. A poslije nekoliko dana ubili su tog načelnika policije, Glavaš i Šeks su kontrolirali to područje, možda zbog tog razloga što je mene pustio – navodi Šešelj i dodaje da su ga potom osudili na četiri i pol godine zatvora, a Paroškog na četiri. 

Šešelj tvrdi da su ga hrvatski policajci pustili jer su počeli pristizati Srbi u terencima koji su išli u njegovoj pratnji, a koji su navodno bili naoružaniji i brojniji od Hrvata. Šešelj kaže da je Arkan bio uhićen kada je krenuo u dogovore oko nabave oružja za zapadni dio tadašnje Krajine te da je držan nekoliko mjeseci, kao i da "izgleda da je bio pušten dogovorom tadašnjeg srpskog i hrvatskog ministra policije".

Pogledajte video o oružju koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske:

ŠTO JE SVE SNIMILA 'BUBA'
'Ante je rekao da kada ovo prođe sigurno imaš 500.000 kn, a ovo ti šalje da imaš za Uskrs'
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
  • opalagala:

    To je ono kad je Paroški rekao na mitingu da lokalni "Srbi svakoga tko kaže da to nije srpska zemlja mogu zatući kao kera pod plotom?" Žalosno. Ali da vam nije to omogućila JNA, ne bi se vi bili tako ... prikaži još! raskokodakali gospodine ocvali.

  • bakulušić:

    Bio je član Hrvatskog filozofskog društva a njih se tada nije smjelo hapsiti.

  • Agricola:

    Sve je istina, Kir je pustio Šešelja a Boljkovac Arkana. Čiji su Kir i Boljkovac to svi znaju.