Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbacio jamstva vlade

Šešelj ne pristaje na uvjete Haaga o puštanju na privremenu slobodu

vojislav šešelj
ICTY
17.06.2014.
u 11:30

Šešelj je najavio da se, ukoliko bude privremeno pušten na slobodu, neće javljati policiji, "niti nositi elektronsku narukvicu ili druge predmete kojima se narušava ljudsko dostojanstvo"

Vojislav Šešelj, kojemu u Haagu sude za ratni zločin počinjen u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini, izvijestio je Tribunal da, ukoliko ga privremeno pusti na slobodu, ne prihvaća nikakva ograničenja osim onog da neće napuštati teritorij Srbije, javlja agencija Tanjug.

Šešelj je u podnesku Haaškom sudu, koji je srpskim medijima proslijeđen iz Srpske radikalne stranke, danas marginalne stranke u srpskom političkom životu, najavio da se, ukoliko bude privremeno pušten na slobodu, neće javljati policiji, "niti nositi elektronsku narukvicu ili druge predmete kojima se narušava ljudsko dostojanstvo".

Dodao je da će sudjelovati u političkom životu Srbije, na javnim skupovima, davat će intervjue novinama, gostovati u televizijskim emisijama i "javno kritizirati Haaški tribunal kao nelegalni međunarodni sud", a odbacio je i bilo kakva jamstva vlade u Beogradu. Mediji u Srbiji podsjećaju da je Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju 13. lipnja izdalo nalog kojim se strane u postupku pozivaju neka iznesu mišljenje o mogućnosti da se optuženi Šešelj privremeno pusti na slobodu.

>>Odbijen Šešeljev zahtjev za oslobađanjem ili novim suđenjem

Komentara 27

DO
downunder
13:24 17.06.2014.

Eto na što je spao srbistan. Ovom luđaku je draži zatvor od srbistana.

Avatar EI Indio
EI Indio
19:05 17.06.2014.

downunder . . . . . . . . Ovom Srbinu možete da pljunete pod prozor . Ispreskakao NATO sudnicu kao mačka muškatlu. Sude mi za verbalni delikt. Nijedan zločin nije počinio niti su mu mogli nakačiti. Sa kvazi ekspertimaiti. Sa kvazi ekspertima je brisao pod po Hag. Sve svedoke rasklinkao, pogotovo one zaštićenje.Dokazao da je haški tribunal lažni i nesposoban tribunal . Jer da nije tako nebi bio u pritvoru 11 godina

DE
debelisef
23:21 17.06.2014.

Seselj je napravil budalu od svih, dokazat mu ocito nisu mogli´ama bas nis, jos bude i odstetu dobil...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije