Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon izuzeća suca

Odbijen Šešeljev zahtjev za oslobađanjem ili novim suđenjem

HAAG
Davor Puklavec/PIXSELL
06.06.2014.
u 21:11

Šešelj je početkom godine zatražio da bude oslobođen ili da suđenje započne ispočetka jer, kako je naveo u zahtjevu, "nije pravično da postupak bude nastavljen uz suca koji nije pratio postupak od početka"

Haaški tribunal je danas odbacio zahtjev Vojislava Šešelja za oslobađanje ili da suđenje počne ispočetka, nakon izuzeća suca Frederika Harhoffa na zahtjev samog optuženog Šešelja, doznaje agencija Tanjug. Sudska odluka donešena je većinom, uz oprečno mišljenje suca Koffi Kumelioa Afanđea, koji je ocjenio kako je Šešeljev slučaj "bez presedana".

Šešelj je početkom godine zatražio da bude oslobođen ili da suđenje započne ispočetka jer, kako je naveo u zahtjevu, "nije pravično da postupak bude nastavljen uz suca koji nije pratio postupak od početka".

Šešelj se 23. veljače 2003. dragovoljno predao Haaškom sudu, gdje se izjasnio da nije kriv ni po jednoj točki optužnice, koja ga tereti za zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja od 1991. do 1993. u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini.

>> Šešelj tuži Tomislava Nikolića, a ovaj izbjegava sud

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar deran9
deran9
09:59 07.06.2014.

meni ,koji nikada nisam bio za šešelja..nikada nisam glasao za njega...stvarno nije jasno zašto je u hagu...zna li neko ?

TH
thekurcula
21:12 07.06.2014.

Sušenje Šešelju se slika i prilika međunarodnog prava u situaciji kad jedna, i samo jedna sila vlada svetom! Tu nema ništa od prava, ni od pravičnosti, nego se svodi na interese vladajuće sile a načini ostvarivanja tih interesa su isključivo nasiljem. Šešelj je zatvoren iz političkih razloga i sudi mu se po istom osnovu. Zbog takvih stvari US of A, kad im to odgovora, napadaju vojnim sredstvima zemlje koje se tako ponašaju i organizuju politička suđenja!

Avatar ivek
ivek
21:01 10.06.2014.

zeli brz izlazak sesalju iz celije na zatvorsku setnju i obrnuto do smrti,,,, seselj zvani vojvoda ... vrsil je genocid u slavoni i baniji,, u Bosni je imal bijele orlove,,, tak Juka prazina je uvatil seseljeve bijele orlove i sve sve njih pustil da polete s 10 sprata zgrade,,,reaultat je bil ni jedan orao nije poletjel--bili su krivi orlovi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije