Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Serveri Porezne uprave zaprimili 4.000.000 računa

Iz Ministarstva naglašavaju da od samog početka produkcijskog rada pa do danas nije bilo niti jednog prekida u radu sustava fiskalizacije, niti je sustav radio otežano na bilo koji način
06. siječnja 2013. u 11:00 29 komentara 9 prikaza
fiskalne blagajne (1)
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Serveri Porezne uprave za fiskalizaciju prošli su još jedan veliki test, pohvalili su se iz Ministarstva financija. Nakon što je Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom stupio na snagu stigla je i prva subotnja kupovina, koju su serveri podnijeli bez zastoja. Tijekom subote 5.1. sustav je zaprimio 3.998.255 zapisa za račun od 10.816 OIB-a, te 1.268 zapisa za poslovni prostor od 684 OIB-a.

>>\'Bit će mi bolje. PDV je niži, a cijeli promet sam prijavljivao i dosad\'

U razdoblju od 27.12.2012. od 10 sati, kada je Porezna uprava obveznicima fiskalizacije u prvoj fazi omogućila pristup produkcijskoj okolini sustava fiskalizacije, do 6.1. u 7 sati sustav je zaprimio 20.300.660 računa od 11.508 različitih OIB-a, te 53.141 zapisa za poslovne prostore obveznika fiskalizacije od 11.233 različitih OIB-a.

Iz Ministarstva naglašavaju da od samog početka produkcijskog rada pa do danas nije bilo niti jednog prekida u radu sustava fiskalizacije, niti je sustav radio otežano na bilo koji način. Napominju da Porezna uprava na dnevnoj bazi ima potpuni uvid u broj zaprimljenih računa, broj obveznika fiskalizacije koji ih izdaju te broj poslovnih prostora koji se spajaju na server Porezne uprave.

Građani fiskalne račune, s datumom izdavanja najranije od 1.1.2013., mogu provjeriti na internetskoj stranici Porezne upraveViše o fiskalizaciji u prometu gotovinom možete doznati u priloženom informativno-edukativnom spotu Ministarstva financija, Porezne uprave: „FISKALIZACIJA: UZMITE RAČUN. BEZ RAČUNA SE NE RAČUNA“: Cijena SMS poruke za provjeru fiskalnog računa putem JIR-a na broj 61547 je 0,85kn. (PDV je uračunat u cijenu), napominju iz Ministarstva.

>>Burno na Vladinom Faceu: \'A što ćemo s vašim varanjem?\'

osvanuo novi natpis
Salona više nema: Gdje je sada frizerka Kolinde Grabar-Kitarović koja si je jednom objavom uništila ugled
Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja
EY PODUZETNIK GODINE
Priznanje pozitivnim i uspješnim pričama važnije je nego ikad
  • Felicijen:

    Ovi u Poreznoj si vjerojatno već računaju koliko bi si dignuli plaće....

  • Misericordia:

    Nekidan bila na kavi s frendom. Dvije male kave, 16 kuna. Računa nema i ne žele ga izdati. Frend platio . Ja ih prijavila poreznoj. Nemojte biti budale i beskičmenjaci kao moj frend, molim vas.

  • Deleted user:

    Zanimljivo bi bilo da napisu koliko Apis IT dobiva za odrzavanje tih servera na godisnjoj ili mjesecnoj bazi.