Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nekoliko napada

Teror na ulicama Varaždinske županije: Opljačkani maloljetnici, mladiću s nogu skinuli i tenisice

PU međimurska
04.12.2023.
u 11:55

U Ulici Vatroslava Lisinskog, a potom i na bedemu Starog grada u Varaždinu, trojica nepoznatih mladića počinila su razbojništvo nad 16-godišnjakom i dvojicom 17-godišnjaka

Na području Varaždinske županije zabilježeno je nekoliko napada na građane. U petak od 22.40 do 22.50 sati, prvo u Ulici Vatroslava Lisinskog, a potom i na bedemu Starog grada u Varaždinu, trojica nepoznatih mladića počinila su razbojništvo nad 16-godišnjakom i dvojicom 17-godišnjaka. Najprije su prišli 16-godišnjaku kad je prolazio pokraj njih, pa ga je jedan od njih rukom uhvatio oko vrata i zatražio da mu da novac. Mladić se uspio osloboditi i pobjeći. Nakon toga su na bedemu Starog grada prišli dvojici 17-godišnjaka s leđa te ih fizički napali, tražeći novac. Jednom od napadnutih istrgnuli su novčanik iz ruke i pobjegli. Policija ih još traži.

Istog dana oko 16.30 sati u Svibovcu Podravskom trojica nepoznatih muškaraca opljačkala su 25-godišnjaka koji se vozio u automobilu Dravskom ulicom i ugledao muškarca kako mu signalizira rukom da stane.

- Kad je zaustavio vozilo, muškarac mu je rekao da nešto ne valja s vozilom, na što je on izašao i sagnuo se radi provjere. U tom ga je trenutku netko odgurnuo, pao je na tlo i vidio spomenutog muškarca s još dvojicom njih kako bježe s mjesta događaja. Ulaskom u vozilo uočio je da mu je otuđen novčanik s osobnim dokumentima i novcem. U blizini mjesta događaja pronašao je novčanik s dokumentima, bez novca - kažu u policiji. 

Jučer oko 3.45 sati u Varaždinu trojica mladića počinila su razbojništvo nad 24-godišnjakom. Prišli su mu na Zavrtnici i zatražili da im da sve što ima. Fzički su ga napali, udarajući ga rukama po glavi. Kad je pao na tlo, s nogu su mu skinuli tenisice, a potom i jaknu u kojoj se nalazio mobitel. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 3000 eura. - Ozlijeđenom je 24-godišnjaku pružena medicinska pomoć po ekipi Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela - navode u policiji.

Ključne riječi

Komentara 4

CV
cvaljo
12:51 04.12.2023.

Što kaže Kajtazi?

AR
Archangel711
12:42 04.12.2023.

Bajno, do sad sam nosio suzavac i teleskopsku palicu kad sam išao južnije od Karlovca, sad ću i u svojem gradu morati

RE
reborn
14:24 04.12.2023.

Ajme meni, divlji zapad! Pa imaju li po izjavama žrtvi ti počinitelji kakva specifična obilježja po čemu bi ih se moglo lakše identificirati? Recimo, karakterističnu boju "očiju", ili nečeg drugog?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije