Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji TV
Povratak na članak

Šerepac o besplatnim obrocima: Vlada je omogućila da svi imaju jednake uvjete, gradovi su se već morali organizirati

Neovisno o tome koliko su osnivači osigurali sredstava, smatram da su ravnatelji škola ti koji najbolje znaju što je potrebno za učenike. U svakom slučaju na ovaj način nijedno dijete neće biti izdvojeno te neće morati razmišljati hoće li imati novac za obrok, kaže Vesna Šerepac.

Komentari 11

BE
Berislav12
16:32 09.01.2023.

Nije VLADA već mi građani koji plaćamo 25% PDV -a,crkli bi kad bi čekali VLADU

VL
JP
josip.pivar11
14:29 09.01.2023.

Birokratska odluka - po sebi jako dobra za djecu i roditelje - ali dotična gospođa jako dugo nije bila u malo 'egzotičnim' školama naših sela, pa i nekih gradova.

VL
Avatar borovanjiva
borovanjiva
16:10 09.01.2023.

Zašto na razgovore o organizaciji nekog segmenta u školstvu uvijek, kao sugovornike, zovete "kancelarijske moljce" a ne nekoga iz "neposredne proizvodnje" da vam objasni koje sve probleme škole imaju, a posebno sada oko organizacije obroka?

VL
VI
vidum
17:23 09.01.2023.

Slušam danas kako se u tu svrhu izdvaja veliki novac (pola milijarde kuna) a s druge strane da desetak kuna po djetetu dnevno, nije dovoljno.Barem je to lako riješiti. Treba samo smanjiti broj djece, pa će ostali moći dobiti bolji obrok. Bez povećanja troškova.

VL
SI
sigmundfreud
15:56 09.01.2023.

30 godina smo u kapitalizmu, ali još ne kužimo da ne postoje besplatni obroci. 311 tisuća obroka dnevno netko treba platiti Tko će platiti? Između ostalih ja koji imam 7 tisuća kuna plaću i moja supruga koja ima 5 i pol tisuća. Među tom djecom ima dosta djece koja imaju imućne roditelje. Zašto bih ja njima plaćao obroke.?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.