Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ultimatum vlastima
Povratak na članak

Separatisti u Donjecku vojsci: Povucite se ili ćemo sve uništiti i zapaliti

Paravojne snage u Donjecku ukrajinskoj vojsci i vlastima postavile ultimatum da se u roku 24 sata maknu iz te regije ili će ih oni maknuti na silu

Komentari 51

SE
selbivoje
15:32 15.05.2014.

slava ukrajini

VL
KI
Kissinger
15:51 15.05.2014.

taj izričaj mi je nešto poznat-lako je zapaliti i uništiti, kad će te nešto korisno napraviti.od bena nebi neg bene kusti irac i na majdanu i na istoku.heba vas onaj tko vas posijao.

VL
Avatar mladen valentić
mladen valentić
15:23 15.05.2014.

Treba Rusiju satrti kao što smo satrli i Jugoslaviju!

VL
Avatar Urban Fox
Urban Fox
16:26 15.05.2014.

za novinare jutarnjeg da više ne pišu besmislice: u istočnoj ukrajini živi oko 35% rusa ili proruski nastrojenih ukrajinaca, a od tog broja na njihov referendum je izašlo 90 % birača, znači 65% ukrajinaca koji tamo žive nije glasalo niti im je to bilo dozvoljeno, nije mi jasno od kuda vi dobivate informacije, možda direktno od putina?

VL
RP
rade.pranjic
16:21 15.05.2014.

Sto radi Hrvatska vlada, umijesto da podrzava sankcije Rusiji, ona Ruskim fasistima dozvoljava kupovine I ulaganja u Hrvatskoj ?

VL
LU
lukabulic
16:32 15.05.2014.

sidhara svijet vidi ko je naci banda i agresor -rusija sa putinom na čelu-

VL
ZA
zagrebHR
15:57 15.05.2014.

ovi @superhik, @ploto i oni proruski forumaši, njima još nije jasno da je sve ovo što se događa u Ukrajini dokaz da globalne strukture mogu radit što god hoće i samo otvrat krize jednu za drugom, @ploto nam moralizira sa s parolama iz šezdesetosme, Montereya, Woodstoka, anti Thacherizma, @ploto vrijeme je da se uštipneš i probudiš, nema promjene globalnog poretka i globalnih financijskim institucija, ne postoje narodne mase koje će zbacit te institucije, nedavno je bila kriza oko Assada onda se malo smirila a onda se otvorio novi front u Ukrajini na ruskoj granici, onda će se opet vratit prema Assadu, tu se ništa ne može učinit, neće ljudi u svijetu odbacit dolar i počet štedit u rubljama, u Rusiji je zadnje vrijeme upravo obrnuto, čim je malo rublja pala počeli su je mijenjat za dolar

VL
VE
verakruz
17:06 15.05.2014.

Ukrajinska vojsko- na noge! Satarite okupatore vaše zemlje. Mi smo svoje okupatore pobijedili nenaoružani i izvojevali najčišću pobjedu u povijesti ratovanja! Nadamo se da ćete i vi uspjeti isto, barem imate oružje. I odmah provedite lustraciju.

VL
LU
lukabulic
16:30 15.05.2014.

ruskosrpska posla

VL
RA
raspad
17:21 15.05.2014.

Ubijeno 6 ukrainskih ( ili mozda NATO vojnika ) Svaka cast. Pokazite im kako Musa jarca dere......

VL
LU
lukabulic
16:38 15.05.2014.

zabraniti rusima da bilo gdi u europi investiraju getoizirati ih vizama- nema viza-- i ruski medo nek baulja krimom dok ne crkne od posta-gladi-

VL
CI
citispeak
16:37 15.05.2014.

Ljudi, apeliram na sve. Ne budite navijači .U istočnoj Ukrajini odigrava se u povjesti 21. stoljeća nezabilježeni, direktni sukob radnih masa s krupnim kapitalom, koji je dosada neometano pljačkao. Ukrajinska oligarhija i njeni pokrovitelji iz NATA obrušili su na pobunjenički narod bujice laži i kleveta. Slali su i šalju eskadrone smrti iz neonacističkog, banderovskog "Desnog sektora". Narod su zastrašivali neviđenim zločinima u Odesi i Mariupolju, gdje su ljude žive spalili ili masakrirali na ulicama. Diktatura krupnog kapitala dobila je u Kijevu punu podršku najagresivnijih sila svjetskog imperjalizma. Čak su i zapadna sredstva informiranja bila prisiljena priznati da se na strani krvnika bore zloglasni specijalci iz SAD, koji su počinili brojna zvjerstva u Siriji, Iraku, Libiji itd. No narod je izdržao. Sam čin provođenja referenduma je krupna pobjeda radnih masa. Sada je svaka vlast obavezna uvažavati volju naroda. Što će sad učiniti jadni Putin, kojem ovo sve uopće ne odgovara?

VL
ST
stomugromova
16:29 15.05.2014.

Startrack - ukrajinska je vlada nelegalna i nelegitimna,To nisu odluke koje imaju temelj u ukrajinskom narodu.Tako da te priče objesi mačku o rep.U Ukrajini ima 17% Rusa i barem još toliko proruski nastrojenih Ukrajinaca.U RH je bilo 12% Srba.Zamislimo dada je uz tih 12% Srba,bilo i oko 20% Hrvata prosrpski orijentiranih,kao što je situacija u Ukrajini.Nikada mi u tim okolnostima ne bi imali hrvatsku državu .Nemoguće je uspoređivati RH 1991g. i Ukrajinu.

VL
ST
stomugromova
16:38 15.05.2014.

Djelovanje SAD-a u posljednjih nekoliko mjeseci suprotno je zdravom razumu, smatra komentator lista Washington Post Katrina Vanden Heuvel .Prema njezinom mišljenju, Washington je učinio provokativan korak prema Rusiji kada je odmah i neopozivo priznao legitimnost vlade formirane u jeku vrloo oštrih protesta i uz kršenje potpisanih sporazuma o mirnom rješavanju krize. Heuvelova ističe da nema nimalo smisla prikazivati poteze Ruske Federacije kao prijetnju cijelome svijetu, jer je Zapadu potrebna suradnja s Rusijom kako bi se stabilizirala politička i financijska situacija u Ukrajini. Prema mišljenju Katarine Vanden Heuvel, stanovnici Ukrajine su uvijek gravitirali prema različitim centrima. Otprilike polovina građana ove zemlje s nadom gleda u pravcu EU i SAD-a, a druga polovina osjeća bliskost prema Rusiji. Heuvelova dodaje da Ruska Federacija doživljava granicu s Ukrajinom kao objekt koji ima stratešku važnost u sigurnosnom smislu. Prema njenom mišljenju, ni SAD ni njihovi europski saveznici neće zaratiti s Rusijom zbog interesa Ukrajine, a prije ili kasnije će se umoriti od pružanja financijske podrške Kijevu.

VL
MU
mudrilopov
17:38 15.05.2014.

Naslov je netocan jer su stanovnici regije koji su se referendumom izjasnili sto misle o hunti iz Kijeva, zatrazili od oruzanih formacija hunte iz Kijeva da se udalje s podrucja koje je referendumom odbilo primati naredbe od samoproglasene nelegitimne huntee iz Kijeva koja se predstavlja kao vlast.

VL
GR
gradeznik
17:50 15.05.2014.

Hrvatska na zalost jos velici Pavelica i ustase. Ja ne znam samo dali dele vase mislenje i gradzani iz primorja. To sto su vam amerikanci diktirali, obucenja za satiranje Kraine i slicno je najmanje genocid koj su izvrsili Hrvatska vojska i Blackwater, koj su pod drugom imenu sad u Ukraini, cini mi se Academik. To su isto uradili i u Makedoniji kad su dosli isto Black water i hrvatski placenici. Cini mi se da je poginulo oko 80 Hrvata takozvanih snajperista, najbolje da obavestajne sluzbe objave to. Na zalost preko SAD ponovo javlja se fazimam koji ni Hrvatsku ni Ukraini ne nosi dobro. Ako vam terba prokulin kapnite malo na vese oci i gledajte i citajte od vise strana kako bi pravilno prosudili.

VL
ST
Startrack
15:57 15.05.2014.

Filipides i da jest ukrajinska vojska puna placenika opet je ukrajinska jer se bori za cjelovitost Ukrajine.

VL
Avatar anticenzura
anticenzura
16:26 15.05.2014.

Bravo momci, udriti po naci bandi nego kako.

VL
PR
Protivcenzure
18:55 15.05.2014.

izgubila se ona zapadnjačka vještina kad su sa lakoćom izazivali državne udare i radili nered po svijetu. nisu se niti potrudili "izborima" dati kakav takav legitimitet nazovi vladi u kijevu dok s druge strane rusi daju narodu da bira. toliko je ta eu nemočna da je žalosno gledati a najviše zbog toga što i ukrajinci na zapadu ipak vide da to nisu čista posla.

VL
Avatar Lutkica
Lutkica
21:02 15.05.2014.

... nakon čega se "Narodna Republika Donjeck" proglasila suverenom državom i tražila Moskvu da je primi u Rusiju. ------------------------------------------------------------------------------------------ hahah.. koji bolesnici, ovima se od Putina priviđa Petar Veliki

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.