Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukrajinski ultimatum
Povratak na članak

U 48 sati ispraznite zgrade ili se suočite sa silom

Američki državni tajnik John Kerry jučer je optužio ruske agente i specijalne snage za "potpirivanje" separatističkih nereda i dodao da se Moskva možda priprema za vojnu akciju sličnu onoj na Krimu.

Komentari 112

Avatar spasoje
spasoje
15:28 09.04.2014.

zlako probali Francuzi pa se uneredili, probali Austrougari pa se uneredili, probali Nemci pa se uneredili, očito da je sada red na Amere da se unerede.

VL
Avatar RoSSerb
RoSSerb
13:00 09.04.2014.

Ovi iz Kijeva još nisu svesni svoje nesvesti .... ha ha..koma! Ako ih Grizli udari sa istoka , pa sa juga , sa Krima, pa iz Pridnjestrovlja sa zapadne strame i sa severa iz BLS.... oni su za samo 7samo 7 dana završili neki sa egzistencijom kako individualnom , a tako i sa postojanjem sadašnjeg oblika Ukrajine. Cilj i jeste da vi krenete prvi , pa da vas Rusi lepo poravne u horizontalu sa zemljom ! :)

VL
Avatar noemy-no
noemy-no
13:33 09.04.2014.

'' Ministar Arsen Avakov je kazao da se situacija na bilo koji način mora "razriješiti u roku 48 sati". Potvrdio je da je u tijeku antiteroristička operacija u regijama Lugansk, Donjeck i Harkiv te će biti završena u naredna dva dana.' ----------- ahaha... a tko su teroristi, nelegalna Vlada naravno. Pa ljudi se bore protiv vas terorista nego kako. Diktatori zauzeli drzavnim udarom narodu zemlju i jos se cude da se netko buni. Mafijaska posla.

VL
DU
Deleted user
13:02 09.04.2014.

Na Ukrajini je da odluči između, mira koji će platiti djelovima do sad ne anektiranog teritorija i rata za koji nije sigurno dali u krajnjem ishodu može išta promijeniti (dakle izbor i nije neki). Mislim da su potezi za definitivno razdvajanje Rusije i Ukrajine povučeni prerano, za te poteze sigurno su bile dobivene neke garancije od Amerike i EU ali kako to obično biva novac korporacija i interesi najmoćnijih država su ispred obećanja, pa još jednom ispade po onoj obećanje ludom radovanje.

VL
Avatar superhik74
superhik74
16:45 09.04.2014.

Tako je i Sakasvili krenuo 2008 "silom", pa je u 5 dana pometen i poceo je cviliti i moliti da prestanu.

VL
DU
Deleted user
09:40 09.04.2014.

Ukrajina neminovno tone u građanski rat. stanje u zemlji je kaotično, stvoreni su svi preduvjeti za krvoproliće...

VL
Avatar superhik74
superhik74
15:52 09.04.2014.

Ha, ha, ha...tu "silu" jedva ceka Vladimir Vladimirovic, kao bi imao razlog za upasti i pomoci sunarodnjacima. Newton-ov aksiom mehanike kaze da se svakoj sili suprostavlja druga sila jednaka po snazi ali suprotnog smjera, s tim da bi ovaj putt Ukrajinska "sila" mogla biti pometena u par dana puno jacom silom s istoka.

VL
Avatar beliorao
beliorao
13:28 09.04.2014.

istri Kada su to Ameri uništili naciste pa su onda krenuli Rusi ??' Zar je dan D 1942??? A gde su to Rusi ušli tenkovima . Pričaš da su Rusi podmukli A šta je podmuklim Amerima koji priznaju nelegalnu vladupriznaju nelegalnu vladu u Kijevu . Gurbet bolje pravi drvene kašike i ne pravi budalu od sebe

VL
Avatar spasoje
spasoje
14:07 09.04.2014.

istri zar u Nemačkoj nisu bili američki tenkovi . Šta rade američke rakete u Poljskoj . Dali se poljska graniči sa Amerikom??' Zar katolička Poljska nije večiti neprijatelj pravoslavne Rusije ??

VL
RA
Rangostar
13:44 09.04.2014.

Eto sta ti je ta tzv. demokracija. Nema veze sto trenutna Ukrainska vlada nije izabrana od Ukrainskog naroda,sto prestavnika sa istoka Ukraine i nema u sadasnjem parlamentu ali eto mogu da potpisu sto hoce da se zaduze do grla. Sta to ima veze, bitno da ih mi priznamo a mi smo Nato i demokracija takodjer.

VL
Avatar spasoje
spasoje
17:46 09.04.2014.

Croatia87 da te bata nešto nauči. Nije cetnici nego četnici ili Tschetniks (Chetniks) Kažeš da četnici opravdavaju sve što Rusi . Ne Tschetniks opravdavaju to što Ameri ubijaju Agfanistanu u Libiji i Iraku . ( u Iraku je stradalao jeu Iraku je stradalao je 500.000dece)

VL
Avatar EI Indio
EI Indio
13:05 09.04.2014.

Matija22 bitno da su pametni Ameri zar ne, koji su krivi za smrt pola miliona dece u Iraku i doneli demon-kratiju na lažima o hemiskom oružju . Napali Libiju na osnovu laži. Isto to uradili i Srbiji . Ali uili i Srbiji . Ali u Siriji dobili po prstima Isto će biti i u Iranu. U Ukrajni prznali vladu koju su oni doveli na vlast. Ali to Ukrajinaca ne prolazi. Normalno da Ukrajinci imaju podršku Rusije. Zar šaka nacista iz Galicije da gospodari Ukrajnom? E to ne biva .

VL
Avatar superhik74
superhik74
16:43 09.04.2014.

Mogli bi se stvarno suociti s silom, ali ne silom na koju je ovaj tip mislio, nego s onom jako puno jacom koja ceka spremna na istocnim granicama Ukrajine. Bilo bi mu pametnije malo razmisliti sto govori prije nego gaa odnesu u bespuca povjesne zbiljnosti.

VL
Avatar RoSSerb
RoSSerb
13:07 09.04.2014.

Neće biti građanskog rata...Rusi kad budu ušli u UKR, gotovo je sve za par dana. Taman k posla kad bi Rusi dozvolili u svom dvorištu neograničeni građanski rat... i to sa njihovim stanovništvom...od toga nema ništa.. ili (kon) federalizacija zemljeje mirnim putem ili vojna intervencija i asimitrično cepanje UKR , pri čemu će Rusi uzeti i veći deo centralne Ukrajine sve sa Kijevom... Ukrajini će ostati samo zapdni deo i manji deo centralnog dela... možda ni to ! Ako Kijevske vlasti pristanu mirnim putim na federlazicaju Ukrajine, jedino tako može biti izbegnuta Ruska vojna intervencija i odmazda..

VL
Avatar kralj Tomislav II
kralj Tomislav II
19:19 09.04.2014.

Rusija ne može više da potpomaže posrnuli privredu Ukrajine - to treba da rade SAD i EU, koje su i priznale sadašnje vlasti u Kijevu, a opet ni dolar nisu dale da bi pomogne tamošnju ekonomiju, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin. "Situacija je, blago rečeno, čudna. Zna se da su naši partneri u Evropi priznali legitimitet vlade u Kijevu, a opet nisu ništa uradili da podrže Ukrajinu - nisu izdvojili nijedan dolar ili evro", kazao je Putin na sastanku sa visokim ruskim zvaničnicima u svojoj rezidenciji u Podmoskovlju, prenosi Raša Tudej. Što se Rusije tiče, ona je u decembru dala Ukrajini tri milijarde američkih dolara zajma na gas, kao i popust na uvoz gasa, koji je trebalo da prištedi Kijevu 7,5 milijardi dolara. Putin: Nadam se Kijev neće napraviti nepopravljivu štetu Čak je i šefica Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard priznala prošle nedelje da je ruski zajam bio od presudnog značaja za opstanak urušene ukrajinske ekonomije. Putin je takođe rekao je da se nada da Kijev neće načiniti nikakve nepovratne korake tokom krize u Ukrajini, kao i da će diplomatski napori Rusije biti uspešni.

VL
Avatar beliorao
beliorao
12:54 09.04.2014.

Amrikanci očito neznaju povijest . Neznaju da sa Rusima ne treba muljati ratovati. To što se Ameri smeškaju ne znači da su fini. I Napolen I Franc Jozef kao i Hitler su dobili debele batine od Rusa

VL
Avatar Dolar=0
Dolar=0
13:49 09.04.2014.

Demon-krate priznaju nelegalnu vladu i sa njima sklapaju dilove. Koje licimerje zapadne civilizacije. A nazivaju da istok divlji.

VL
Avatar beliorao
beliorao
13:35 09.04.2014.

Ukrajna je 70% izvozila u Rusiju. Koliko će izvoziti u EU kada bude u EU ?? 0% Njima MMF nario vež da poskupe 50% i onako skup gas u Ukrqajnu. Skuplji će plaćati Ukrajinci nego Nemci . Šapuće da ćeNemci . Šapuće da će EU blokirati Južni tok . A onda i Bugari se okreću Rusiji. Bugarska ekonomija ima neke šanse da se razvije i da Rusiju prodaje svoje proizvode. EU ništa nije uložila u Bugarsku i EU je prepuna Bugara koji žive od socijale .

VL
Avatar Vladimir1204
Vladimir1204
12:22 09.04.2014.

Rusi nece vise maknuti ni mali prst, cekaju da voce dozrije i onda ce pobrati plodove. Ipak je javno mijenje vazno, propaganda danas bas neide daleko.

VL
AA
aabbcc
13:37 09.04.2014.

Snajp-Vlada bi da pregovara, samo ko da pregovara za ozbiljno sa snajperistima ?

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.