Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi zakoni

Senat odabrao osmorku za "češljanje" Fuchsovih zakona

radovan fuchs
Tomislav Miletić/Pixsell
08.06.2011.
u 14:51

Analizirat će se zakoni o znanosti, visokom obrazovanju i sveučilištu te pokušati pronaći kompromisno rješenje

Senat Sveučilišta u Zagrebu odabrao je osam članova radne skupine kojoj je zadatak zajedno s članovima iz redova Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa "pročešljati" zakone o znanosti, visokom obrazovanju i sveučilištu i pokušati pronaći kompromisno rješenje.

Zakone će tako analizirati članica Rektorskog kolegija u širem sastavu Nada Čikeš, prorektorice na Sveučilištu Blaženka Divjak, Ksenija Turković, Vesna Vašiček i Melita Kovačević, dekan Akademije dramskih umjetnosti Enes Midžić, dekan Pravnog fakulteta Željko Potočnjak i predsjednik Studentskog zbora Danko Relić.

Senat je zaključio i da je u radnoj skupini potrebno uspostaviti primjereni dijalog u analizi problema i traženju rješenja, a djelovanje organizirati transparentno, odnosno sve zaključke usuglašenja tijekom sastanaka javno objaviti.

Komentara 2

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
20:02 08.06.2011.

Senat bi trebalo potpuno zabraniti. Da je taj išta radio, ne bi nam studenti završavali fakultete nakon 10 godina studiranja, a da ništa ne nauče, kraj profesora koji se svi redom bave prepisivanjem svojih poglavlja iz starih knjiga i unovčavajući tako svoje \"znanje\" na generacijama novih studenata. Na pravu u Rijeci studenti dođu samo po tri potpisa i to nakon odslušanih predavanja i za to izgube čitav dan gladni i žedni. Za samo tri potpisa u indeks!!! Haloooo, senat, čuješ li ti to. I onda bi takav senat određivao Hrvatskoj zakone! Nevjerojatno!

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
19:05 09.06.2011.

fuchs treba hitno raspustiti senat, a hrvatski sabor treba pod hitno ukinuti autonomiju sveučilišta, jer je to katastrofa. na pravnom fakultetu u rijeci, profesor b. drži studente od ujutro u 9 sati do navečer 19 sati da ga čekaju za ispit i onda im neobavljena posla kaže da dođu u iduću srijedu. to je elementarno nepoštivanje ljudskih prava, a pravni fakultet bi trebao učiti studente poštivanju ljudskih prava!!! drugi pak profesor b. na istom faksu, kaže studentima kad da dođu, onda on dođe, pa ode na kavu, pa opet dođe, pa ode, a oni jadnici čekaju i čekaju, dok on doma tko zna što radi! treba li se onda itko čuditi što studenti na pravu studiraju i po 10 godina, a na kraju i budu ispisani s faksa, jer kao oni ništa ne znaju, a nije se nitko ni potrudio ništa ih naučiti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije