Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedinstveni muzej

Kumrovec, rodno mjesto Josipa Broza Tita

Kumrovec
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/34
10.03.2015.
u 21:30

Danas se u mjestu nalazi jedinstveni muzej u Hrvatskoj koji pokazuje autentičan izgled zagorskog sela

Za Kumrovec kažu da je najpoznatije selo u cijelom svijetu jer se u tom mjestu 7. svibnja 1892. rodio hrvatski i jugoslavenski političar, jugoslavenski državnik i komunistički vođa Josip Broz Tito koji je bio i 2. predsjednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Danas se u mjestu nalazi jedinstveni muzej u Hrvatskoj koji pokazuje autentičan izgled zagorskog sela, način života ljudi, kao i običaje i zanate koji su bili dio svakodnevica običnog seljaka s ovih prostora s početka 20. stoljeća.

>> Očekuje se da će Kinezi uložiti 100 milijuna kn u Kumrovec i spomen-park Josip Broz Tito

>> Muzeju „Staro selo“ Kumrovec dodijeljena plaketa

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar KAPELSKI
KAPELSKI
22:38 10.03.2015.

E moj Josipe. Ovi tvoji pioniri - Josipović, Milanović, Pusići, Gabrić, Radman, Kosorica.............stoje čvrsto na tvom putu. Kažu, u zadnje dvije godine iselilo 60.000 Hrvata. Evo ode i 6 vrhunskih pilota HRV.

SH
Shaman
07:11 11.03.2015.

Na proslavi obilježavanja 70-te godišnjice iskrcavanja na Normandiju, prikazano je samo pet slika poviejsnih ličnosti: Roosevelt, Churchill, Staljin, DeGaulle i Tito. Britanski povjesničar Tony Judt kaže da je u poslijeratnoj depresiji zemalja koje su u WW2 bile pod okupacijom i patile su od kompleksa kolaoracionizma bilo ljudi koji su vlastitim primjerom vraćali svojim narodima samosvijest i samopoštovanje, a to su po njemu bili Tito, DeGaulle i Konrad Adenauer

LA
Lavica7
22:19 10.03.2015.

Psu laju, a karavane prolaze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije