Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 33 GODINE

Kako danas izgleda višestranačje u Hrvatskoj: Seljaci i pučani gotovo nestali, pravednici zamijenili pravaše

17.04.2023.
u 09:34

Aktivnih političkih opcija u Hrvatskoj je trenutačno 156, a u 33 godine višestranačja iz registra obrisane su 222 stranke. U proteklih godinu dana osnovano ih je pet, a dva epiteta koja se rado pridaju imenima novoosnovanih političkih grupacija jesu pravednost i nezavisnost

Komentara 3

DU
Deleted user
10:03 17.04.2023.

Oni koji su pravaški stav i mentalitet zamaglili, promijenili, maskirali se, odrekli se iz bilo kojeg razloga, na puttu su nestanka ..

TO
tolitol
12:07 17.04.2023.

Bilo kakva ozbiljna analiza može se ticati samo onih stranaka koje su uspjele ući u Sabor. Zbog čega uopće govoriti o stotinama "aktivnih" političkih opcija kada one u praksi postoje samo na papiru?

Avatar Keszthely
Keszthely
12:06 17.04.2023.

Višestranačje u Hrvatskoj? Realno, činjenično i praktično gledano to je samo sistem građenja karijere u Hrvatskoj i zemljama južno i istočno od nje,,,, i sličnima na svijetu,, a koji podrazumjeva prelazak iz stranke u stranku prema potrebi, odnosno dok se ne pogodi stranka koja je na vlasti u državi ili barem u jedinicama lokalne uprave ( županije, gradovi, opčine), uz odbacivanje bilo kakvog morala čim dalje od sebe je isti samo smeta napredovanju u karijeri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije