Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popis stanovništva
Povratak na članak

Sela kojih više nema - U Hrvatskoj nestaje sve više malih mjesta

Od posljednjeg popisa stanovništva 2001. godine do danas u Hrvatskoj nestalo još dvanaest mjesta.

Komentari 19

XN
xnet0822
12:44 15.02.2011.

4.01.2011. u 09:21h Mihac™ je napisao/la: Predlažem da se u ta sela smjeste janjevci, cigani i ostali novokomponovani \'rvatine koji se ionako drastično razmnožavaju a žive svi na socijalama, te da si obrađuju zemlju i sami se hrane.Ujedno bi bili stambeno zbrinuti i gradovi bi bili bez njihove malograđanštine i divljanja okolo, te arlaukanja po narodnjačkim klubovima. ------------------x A ja predlažem da se ti smjestiš, i to sam samcat - jer si nepoželjan u Zagrebu, a ionako si opasan po okolinu ! Što si se okomio na Janjevce i ljude iz susjedne BiH ? Što su ti oni skrivili da ih tako mrziš i vrijeđaš (a da ne spomenem mog pokojnog oca koji je rođen u Hercegovini, a hrvat je !)

VL
Avatar tomsom
tomsom
10:17 24.01.2011.

4.01.2011. u 09:21h Mihac™ je napisao/la: Predlažem da se u ta sela smjeste janjevci, cigani i ostali novokomponovani \'rvatine koji se ionako drastično razmnožavaju a žive svi na socijalama, te da si obrađuju zemlju i sami se hrane.Ujedno bi bili stambeno zbrinuti i gradovi bi bili bez njihove malograđanštine i divljanja okolo, te arlaukanja po narodnjačkim klubovima. =========================================== da ne bi. pa znaš da tamo treba i raditi. sjeti se kako je c.....a pala u nesvijest pred bandićem kada je skužila da nebu dobila stan.

VL
CU
cutie
22:57 24.01.2011.

Nema tu srece kad je prase 250 kuna. A ko ce u sela bez ceste vise. A to sto kazete da se vrate iseljenici, hahaha, koja ce budala da je vidim ici iz razvijenoga svijeta u vukojebinu. Ma neka se vrati ko kog hoce, nekima je rat i dobro dosao izvukao se od tamo i bio bi lud da se vrati.

VL
PG
praseca gripa
20:48 23.01.2011.

Jako mi je vazan podatak da srpski predsjednik vuce porijeklo iz tog nekog sela kojeg nestaje. Nije ni cudo! Nestalo je i puno vise sela iz kojih korjene vuce puno drazeg mi svijeta,ali krivnjom takvih kao sto je taj Tadic. Ti novinari precesto pricaju o kojekakvim vezama s ljudima koji su nama nezanimljivi.

VL
OR
ordinaryhandsome
19:35 23.01.2011.

Jedina nepravda koju ja vidim je da u Srbiji imaju Internet pa pišu ovakve gluposti. PLJUC ps: bombardiraš selo i onda je nepravda što te nema tamo? Ustvari si budala kad bolje razmislim. With a capitol \"B\"...

VL
ST
Stjepan
01:24 24.01.2011.

Kad nessto ovakvoga prochitam, primi me sjeta, ssto chetniki i partizanchuge uchinisse lijepoj nassoj domovini, stare slave djedovini, sela bez djece su kao dani bez sunca, prokleta 1918. ssto nas po svijetu rasula, prokleti UDB-assi koji nas upropasstcuju i chinee zlodjela, uvoze hranu otrovanu a ratari, stochari, peradari, ribari, votcari i vinogradari nemaju kome prodati svoje proizvode, ne bi nas nitko bio kadar napasti da smo jaki, ni Italijani, niti chetniki, pak ni Osmanlije, vazda smo imali na vlasti izdajnike hrvatckih gradjana, a niti za Petrove Yugoslavije nije bilo toliko stradanja koliko su nam priredili chetniki i partizanchuge i chetniki preobucheni u partizanchuge, UDB-assi Brozovi i Tudjmanovi i sad joss uvijek su zassticheni, pak do kad pitam Vas dragi ljudi? Pak ssto se mozze vidjeti i slussati na radiju i televiziji, samo ispiranje i pranje mozga hrvatckim gradjanima za koje jos moraju i pretplatu platcati ovi jadni starci.

VL
OB
-obrisani-
06:54 24.01.2011.

Boze sto je lijepo... Tamo treba otic zivjet. Ima zena pravo, boji se dvonoznih posjetitelja.

VL
DJ
djanii
09:27 24.01.2011.

Predlažem da u ta sela se vrate protjerani Hrvati tj. njihovi nasljednici koji su po svijetu rastjerani za vrijeme TADASNJEG MIRA kako neki vole reći za yugu kako je bio mir--kako kome,a eto i slike ,nisu to samo sela gdje su Hrvatski pravoslavci živjeli

VL
OB
-obrisani-
10:05 24.01.2011.

Ne nestaju sela samo u Lici . I u Hrvaskom Zagorju. Čitavi krajolici ( Stari Golubovec) su opustjeli. Nasatala je cijela \"kultura\" neženjenja. Ono malo djevojaka ode uškolu u Zagreb ili Varaždin i više se ne vrati. A mlade ženene zapustile polja i vrtove i od podneva do večere gledaju \"serije\". \" Zaželit će se drumovi Turka.....\"

VL
LU
lužnjak
11:08 24.01.2011.

kompletan komentar uvećati i izložiti u Sabor, čisto kao posjetnik -da li bi se što učinilo, ilim makar pedalj pomjerilo k sreći -sumnjam

VL
OK
okus
12:32 24.01.2011.

Za nezaposlene i stambeno nesituirane trebala bi drzava osigurati sredstva i naseliti prazne predjele te omoguciti ljudima da se bave poljoprivredom i da mogu od toga zivjeti i zaradivati.

VL
LU
lužnjak
11:11 24.01.2011.

24.01.2011. u 11:08h lužnjak je napisao/la: kompletan komentar uvećati i izložiti u Sabor, čisto kao posjetnik -da li bi se što učinilo, ilim makar pedalj pomjerilo k sreći -sumnjam 24.01.2011. u 10:05h Miške je napisao/la: Ne nestaju sela samo u u Lici . I u Hrvaskom Zagorju. Čitavi krajolici ( Stari Golubovec) su opustjeli. Nasatala je cijela \"kultura\" neženjenja. Ono malo djevojaka ode uškolu u Zagreb ili Varaždin i više se ne vrati. A mlade žene zapustile polja i vrtove i od podneva do večere gledaju \"serije\". \" Zaželit će se drumovi Turka.....\"

VL
TO
tonkica
14:21 24.01.2011.

Nestajanje sela je samo odraz sposobnosti Vlade. Ljudi jednostavno ne vide buducnost na selu i zato je visoki priljev stanovnika u gradove. Biti seljak u Cro znaci cesto biti etiketiran i \"sprdan\" od ostalih sugradana, ponajvise stanovnika vecih gradova. Zivim na selu u Austriji, bolje rec na planini sa 5 okolnih kuca i velika je razlika u kvaliteti zivota. Ne idealiziram zivot ovdje, ali cinjenica je da u prvom selu, 10 min niz brijeg, imam vrtic, skolu, lijecnika. Da su zimi ceste uvijek ociscene, da imam organizirano gdje prodati robu koju uzgajamo, te da redovito se skolujemo, odn. imamo tecajeve od kako voditi posjede, prednosti eko proizvodnje, kako upotrebljavati pesticide. Moji rodaci na selu nemaju vrtic u blizini, nemaju skolu, placaju puno prijevoz za skolarce, imaju problem sa prodajom robe, nisu upuceni koja proizvodi nedostaju na trzistu, neznaju koje su opasnosti prtjeranog upotrebljavanje pesticida itd. Srce me zaboli kada vidim trud seljaka (poticaje dobivaju samo podobni, ne zaboravite to) i pogrdne komentare na netu. Koliko smo u jugi bili \"slozni\" toliko smo danas jalni i jedni protiv drugih.

VL
OB
-obrisani-
18:58 23.01.2011.

Nije to nist cudno. Istjerani se Srbi nisu vratili i sela stoje prazna kao vjecni dokaz nepravde koja je pocinjena zadnjih dvadesetak godina .... PLJUC!

VL
OB
-obrisani-
21:54 23.01.2011.

zaboli me za ovu informaciju o Srbijančugi Tadiću i ulizivanju regionskoj politici.

VL
JS
ja sam gladan
19:37 23.01.2011.

Druže Tito, a koji .urac ti tu radiš? Kak to da tebe nismo istjerali?

VL
LE
leptirica11
19:51 23.01.2011.

Druže tito----ebo li te TITO!

VL
Avatar Mihac™
Mihac™
09:21 24.01.2011.

Predlažem da se u ta sela smjeste janjevci, cigani i ostali novokomponovani 'rvatine koji se ionako drastično razmnožavaju a žive svi na socijalama, te da si obrađuju zemlju i sami se hrane.Ujedno bi bili stambeno zbrinuti i gradovi bi bilii bez njihove malograđanštine i divljanja okolo, te arlaukanja po narodnjačkim klubovima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.