Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Seksualno napastovanje ništa manje prihvatljivo

Postotak onih koji seksualno uznemiravanje na poslu smatraju velikim problemom nakon godinu i pol znatno je pao
27. ožujka 2019. u 00:20 3 komentara 673 prikaza
Zlostavljanje na poslu
Foto: Getty Images

Pokret #MeToo zbog seksualnog je uznemiravanja na poslu koštao pozicija mnoge moćne Amerikance, no sudeći po rezultatima Gallupova istraživanja, tu vrstu uznemiravanja nije učinio neprihvatljivijom.

STUP SRAMA Svi #metoo skandali: Analitičari tvrde da će pokret utjecati i na dodjelu Oscara

Dapače, postotak onih koji seksualno uznemiravanje na poslu smatraju velikim problemom nakon godinu i pol znatno je pao. Da je riječ o velikom problemu, sada smatra 53 posto muškaraca u odnosu na 66 posto iz listopada 2017. godine, nakon što je The New York Times objavio priču o seksualnom nasilju za koje je bio optužen moćni hollywoodski producent Harvey Weinstein.

Uz to, broj muškaraca koji smatraju da ljudi nisu dovoljno osjetljivi na ovu vrstu uznemiravanja pao je za osam postotnih bodova, dok su promjene u stavovima žena o ovom problemu na razini statističke pogreške.

serijski silovatelj Žrtve progovorile o svim zlodjelima ovog nekad poznatog pjevača

Gallup u istraživanju procjenjuje da bi ovakvi rezultati mogli biti posljedica snažne medijske podrške ovom pokretu koja je, procjenjuju, muškarce navela da zauzmu obrambeni stav kada je riječ o ovoj temi.

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Zemlja Mjesec
IZNIO I DOKAZE
Slavni sportaš šokirao: Zemlja je ravna ploča, lažu nam! A čovjek nije bio na Mjesecu
  • bla3108:

    prije je problem u laznim optuzbama nego obrambenom stavu...

  • deda1234:

    Kad muškarac zeni nesto kaze onda je to zlostavljane ali alo ti sr geycic nabacuje onda te jos tuzi jer si povrjedio njegova prava

  • mksdk:

    Me too pokret će se, u konačnici, pokazati kao zlo po same žene. Traženje da se ženi vjeruje bez dokaza, što znači da se muškarca mora smatrati krivim po defaultu, će dobiti svoj logični završetak: muškarci će ženama pokazati srednji ... prikaži još! prst i pustit ih da se same nose sa svojim problemima. U konačnici, završetak čitavog feminizma neće biti oslobađanje žena od odgovornosti prema muškarcima, nego oslobađanje muškaraca od bilo kakve odgovornosti prema ženama. Žene će vrlo brzo vidjeti i shvatiti što to znači kada im muškarac stvarno okrene leđai pusti ih da budu "nevoisne i jake". I još jednu stvar treba reći, feministice su si umislile da će one biti te koje će muškarcima govoriti kako bi se oni trebali ponašati i što to znači biti pravi muškarac. Neće ići. Ako će netko nekome govoriti kako se treba ponašati, onda će to ipak biti muškarci koji će ženama reći što i kako se trebaju ponašati. Budućnost za žene, ukoliko se one same ne uspiju osloboditi feminističkog zla, je vrlo mračna.