Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANCUSKA

Seksualni skandal i u stranci predsjednika Nicolasa Sarkozyija

Georges Tron
afp
25.05.2011.
u 22:58

Ministar Georges Tron (53) tvrdi da nije seksualno zlostavljao dvije žene koje su ga prijavile, već da je riječ o osveti i da se one "kreću u ekstremno desničarskim krugovima s kojima je on u sukobu"

I stranka Nicolasa Sarkozyija, koji je vjerojatno najviše profitirao iz blamaže bivšeg čelnika MMF-a Straussa-Kahna, dobila je svoj seksualni skandal. Dvije žene optužuju ministra javnih službi Georgesa Trona za seksualno nasilje.

Kako su povjerile medijima, na postupak ih je potaknula upravo sudbina Straussa-Kahna.
- Kada sam vidjela da obična sobarica može prijaviti jednog Dominiquea Straussa-Kahna, sama sam sebi rekla kako ni ja nemam pravo šutjeti - kazala je jedna od njih listu La Parisien.

U novinama se ne navode njihova imena, već samo podatak da imaju 34 i 36 godina te da su protiv Trona i jedne njegove prijateljice koja mu je pomagala pokrenule odvojene tužbe. Tvrde da su bile seksualno zlostavljane u nekoliko navrata u razdoblju između 2007. i 2010. godine kada su radile u vijećnici Draveila, grada južno od Pariza kojem je Tron gradonačelnik. Obje su ustvrdile da ih je to nasilje natjeralo u depresiju, a potom su se pokušale ubiti.

Tron je već izvjestio premijera Francoisa Fillona da su protiv njega uložene tužbe. On, naravno, ima svoje tumačenje po kojem je riječ o pokušaju dviju žena koje su izgubile posao u vijećnici da i same izvuku neki profit iz slučaja bivšeg čelnika MMF-a.

Georges Tron (53) ušao je u francuski parlament 1993. godine. Gradonačelnik Draveila je od 1995. godine, a pripadnik je Sarkozyijeve konzervativne stranke UMP. Navodi da je prijava protiv njega čin osvete te da se žene koje su ga prijavile inače "kreću u ekstremno desničarskim krugovima, odnosno kontaktiraju s ljudima s kojima je on u sukobu".

Komentara 12

OB
-obrisani-
23:28 25.05.2011.

Clinton: \"Read my lips....nisam ja imao sex sa tom zenom\"... Khan; \"Ja sam u vrijeme navodnog napada bio sa kcerkom na rucku u restoranu........ a sperma na sobaricinoj haljini nije moja\".....ha,ha

OB
-obrisani-
23:28 25.05.2011.

uze mi rec iz usta....a morao si ti,ture,prvi da se javis.....uf,prebicu te....nego,opet rea talasa po francuskoj....

OB
-obrisani-
23:19 25.05.2011.

Reice !!! Šta ovo kod vas rade ? Vode ljubav a ne rat ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije