Naslovnica Vijesti Hrvatska

Šeks upozorava: Vodi se posebna bitka za Hrvatsku

Šeks smatra da danas treba izvesti lustraciju po njemačkom uzoru
22. veljače 2017. u 23:35 88 komentara 13764 prikaza
Vladimir Šeks
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Hrvatska se prazni, odumire, Hrvatska se nalazi pred jednim izazovom - vodi se posebna bitka za Hrvatsku - da se sačuva. Egzodus hrvatske mladeži je biblijskih razmjera, upozorio je Vladimir Šeks u HRT-ovoj emisiji 'Iza zavjese'.

Istaknuo je kako su hrvatske politike nakon 2000. godine zakazale u 'oživotvorenju Hrvatske kao socijalne države'.

Šeks je kazao kako je hrvatska politika pod vodstvom dr. Franje Tuđmana ostvarila ključne i temeljne ciljeve hrvatskog naroda koji se ne smiju relativizirati

Vladimir Šeks obnovljeno Šeks objasnio čime će se baviti Savjetodavno vijeće HDZ-a šeks TUĐMANOVI TRANSKRIPTI Vladimir Šeks: Manolić krivotvori povijest jer ga je Tuđman odbacio

- Hrvatska je izišla iz jugoslavenske tamnice, izišla je iz totalitarnog komunističkog režima, pobijedila u Domovinskom ratu, postala je članica NATO-a i Europske unije. Ostvarene su stoljetne težnje hrvatskog naroda - rekao je Šeks.

Na pitanje zašto lustracija nije provedena nakon Oluje, Šeks je kazao kako se Tuđman u to vrijeme državo 'one devize' da je jedno od temelja stvaranja hrvatske države - pomirba zavađenog suprotstavljenog hrvatstva.

Rekao je kako je Tuđman u svoje redove uzeo veliki dio aparata bivše Udbe jer je smatrao da je oblik lustracije bio taj da su ti ljudi 'izašli iz okvira, protivili se, ratovali protiv starog režima'.

Šeks smatra da danas treba izvesti lustraciju po njemačkom uzoru - prvo treba otvoriti sve arhive iz jugoslavenskoga političkoga režima od  1945. do 1990. godine. U tom smislu dobrom drži odluku premijera Plenkovića koji je najavio osnivanje povjerenstva čije će postojanje predstavljati suočavanje s prošlošću totalitarnih režima

>> Vladimir Šeks: Najgnjusnija je laž da je Tuđman dijelio BiH s Miloševićem

>> Vladimir Šeks bacio u vatru prijatelja Andreja Plenkovića

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Becarina
  Becarina:

  Lustracija "sa Sovom i Petrovom koji otvoreno protiv, Nevjerodostojno...Moramo dobro paziti..

 • aristip:

  Šeksu pa Vi niste sposobni promijeniti HNS-ovce i SDP-ovce koji još vode javna poduzeća od HEP-a pa nadalje, ne vidi se ni namjera da se izmijeni Ovršni zakon jer je ovaj u mnogo čemu lihvarski, i dalje su plaće koje ... prikaži još!e daje država mnogo veće od plaća koje daju privatnici, privilegije političara su ogromne i što se onda čudite zašto je već 5% stanovništva Hrvatske iselilo u svega nekoliko godina. Pa tko želi živjeti u državi u kojoj jedan Ivan Vrdoljak o bilo čemu odlučuje?

 • slavonac54:

  Volio bih ako se radi LUSTRACIJA po NJEMAČKOM modelu da je i PROVEDU NIJEMCI ,mislim da bi bila POŠTENIJA !