Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNA RASPRAVA

Šeks izbacio Burića iz Sabora zbog žestokog kritiziranja HDZ-a

buric
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/3
27.10.2011.
u 13:39

Pola članova HDZ-a ptice su koje pjevaju u krletki Remetinec, žestoko se obrušio na vladajuće čelnik HDSSB-a.

Za vrijeme rasprave o Koridoru Vc potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks izbacio je  Dinka Burića (HDSSB) jer je prigovorio da se govore hvalospjevi o Vladi umjesto da zastupnici govore o koridoru i o tome zašto je u osam mjeseci od veljače do listopada taj projekt poskupio 18,9 milijuna eura.

– Kažete da je HDZ počinio revoluciju, jest, ali i pljačku vlastitog naroda i državnih tvrtki. Ako netko poput nojeva zabija glavu u pijesak, nemojte nastavljati zaglupljivati vlastiti narod. Svi mediji vrve napisima o podizanju optužnica protiv HDZ-a, a vi pričate o revoluciji. Ma danas je počela kontrarevolucija protiv pljačke koju je napravio HDZ – počeo je Burić dodajući da je HDZ opljačkao i stare i mlade, i muško i žensko, i unučad i praunučad. 

– Vi govorite da nećete u barake, pa nećete jer vam ne gine Remetinec. Ne znam gdje ćete držati iduću presicu jer će vam oduzeti zgradu na Trgu žrtava fašizma, možete je održati jedino u Remetincu. Skinite imunitet državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, ako smijete, za ono što vam je danas napravio – vikao je Burić dok ga je Vladimir Šeks pokušavao prekinuti. Tada mu je Šeks rekao da mu oduzima riječ i daje opomenu. 

– Nakon toga izričem vam i mjeru udaljenja sa sjednice za vrijeme zasjedanja, tako da više neće prozboriti ni jednu riječ u ovoj sabornici za mandata ovog Sabora. Izvolite van iz sabornice, da, da, 'ajde, 'ajde, izvedite ovog čovjeka van – rekao je Šeks.

Nakon toga su Burić i njegov stranački kolega Boro Grubišić napustili sabornicu, a Burić je vidno uzrujan novinarima rekao da svaki put, kada govori istinu i ono što se vladajućima ne sviđa, doživi izbacivanje.

– HDZ više ne moramo nazivati zločinačkom organizacijom da bismo ih opisali nego društvom ljubitelja ptica pjevica, pola ih pjeva u krletkama u Remetincu, a pola ih pjeva u USKOK-u. Ne ponovilo se nikada više sve ovo s vladavinom HDZ-a. Udaljili su me iz sabornice i ne mogu više sudjelovati u radu ova dva dana, to je točno, ali to nas uopće ne uzbuđuje – ustvrdio je Burić te još jednom ponovio da HDZ-u neće biti ispunjena želja za povratak u barake jer im ne gine Remetinec. 

– Možda jedino ako zbog nedostatka smještajnih kapaciteta u Remetincu ne budu morali graditi i barake u dvorištu Remetinca pa onda neka tamo prave idući izvanredni sabor HDZ-a – zaključio je Burić.

Komentara 113

LO
lojtra1
17:04 27.10.2011.

27.10.2011. u 16:58h eurodiesel je napisao/la: Nitko i ne traži da se \"regijama\" nešto da. Nego da se prestane uzimati bez reda i logike.

OB
-obrisani-
21:30 27.10.2011.

ne razumijem zašto se ne smije napisati za HDZ zločinačka organizacija, sad kad je to već službeno potvrđeno?

Avatar wratnik
wratnik
14:22 27.10.2011.

toje naj bolje kad se-ki potjera sve iz sabora, onda barem nema problema, i moze raditi kajmuse svidja..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije