Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Šeks: Hebrangove su izjave štetne, Hebrang: To nema veze s Vladom

O posljedicama tih izjava raspravljat ćemo i na stranačkim tijelima – znakovito je dodao Šeks
14. srpnja 2011. u 12:55 235 komentara 6 prikaza
\'unu 02.07.2009. Zagreb,Markov trg - Povodom ostavke Hrvatskog premijera Ive Sanadera u vladi se skupljaju svi ministri.Sanader bi trebao odrzati zadnju sjednicu vlade. Vladimir Seks. Photo:Antonio B
Foto: \'Antonio Bronić/PIXSELL

Zbog riječi predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a Andrije Hebranga napisanih u knjizi žalosti otvorenoj jučer u Saboru u povodu smrti bivšeg župana sisačko-moslavačkog Đure Brodarca, u HDZ-u je nastala "prava uzbuna". Jasno je to iz komentara potpredsjednika Sabora i HDZ-a Vladimira Šeksa, koji je u Saboru rekao da su izjave Andrije Hebranga u knjizi žalosti politički štetne i neistinite.

– O posljedicama tih izjava raspravljat ćemo i na stranačkim tijelima – znakovito je dodao Šeks.

Podsjećamo, Hebrang je jučer u knjigu žalosti između ostalog napisao i da je smrt Đure Brodarca dokaz da Hrvatska ide u pogrešnom smjeru.

Prozvani Andrija Hebrang poručio je pak kako i dalje stoji iza svojih izjava koje je upisao u knjigu žalosti te kako mu je namjera bila upozoriti na činjenicu da je omjer podignutih optužnica za ratni zločin prema hrvatskim braniteljima višestruko veći nego prema agresorima.

– Poznato je da je na hrvatskoj strani ubijeno osam tisuća civila, uništeno 10-ak gradova, šest bolnica, a za to nema odgovornih. Nadležne institucije koje su odgovorne u pravnoj državi trebale bi imati jednako mjerilo za sve počinitelje – poručio je Hebrang.

Dodao je i da njegova kritika upisana u knjigu žalosti nema veze s Vladom jer se Vlada, kaže, i ne smije miješati u istrage.

>> Hebrang: Tvoja smrt pokazuje da ova zemlja ide pogrešnim putem

Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće
  • -obrisani-:

    rile u prkno

  • Slavek:

    Hebrang bi trebao pripaziti, jer tko se god osudio reci nesto sto se ne svidja HDZ-u zavrsio je na Uskokovoj stolici.

  • -obrisani-:

    urar,hvala,hvala....trudim se....hehehe....