Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Probuđena savjest

Šefu USKOK-a otkucao tko je naručio da pretuče I. Rađenovića

rađenović
Robert Anić/PIXSELL
20.09.2011.
u 10:00

Bivši šef ZG cesta prijavio je kriminal u tvrtki, a potom je napadnut.

Miodrag Šimunac, koji je s Nikolom Presečkim u svibnju 2008. godine napao bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića pred njegovom zgradom u Novom Zagrebu, dao je iskaz u USKOK-u navodeći navodne nalogodavce tog gnusnog čina. Rađenovićevi batinaši, podsjetimo, bili su osuđeni na zatvorske kazne, a Šimunac, koji je tijekom istrage priznao djelo te opisao kako je napad naručen, ali ne i imena naručitelja, iz nekog je razloga nakon izlaska na slobodu odlučio razvezati jezik.

Đapić, Ćorić, Kikaš, Bandić

Koliko je poznato, pred ravnateljem USKOK-a Dinkom Cvitanom Šimunac je spomenuo bivšeg šefa HSP-a Ante Đapića, pokojnog zagrebačkog haespeovca Stipu Ćorića koji je bio zaposlen u Zagrebačkim cestama, bivšeg šefa Holdinga Slobodana Ljubičića Kikaša te gradonačelnika Milana Bandića.

Tijekom kazivanja, neslužbeno doznajemo, nije djelovao osobito uvjerljivo, a također se nameće pitanje Šimunčeva motiva da sada, nakon odslužene kazne, pred tužiteljima, s kojima je prije, kao i s policijom, odbijao suradnju kad je bila riječ o naručitelju, otkriva njihova imena.

Šimunac se Rađenoviću, za kojeg se tvrdilo da je pretučen zbog kriminala u Zagrebačkim cestama koji je prijavio USKOK-u, prije odlaska u Gajevu ispričao, kratko su porazgovarali, ali ne i o razlozima napada.

“Bezočna laž”

Nakon što je Šimunac dao iskaz u USKOK-u, Rađenović je kratko kazao kako mu je zadovoljština da se razotkrije svaki kriminal u zemlji, a posebice onaj u Zagrebačkim cestama. Oglasili su se i spomenuti u Šimunčevu iskazu.

“Gradonačelnik pozdravlja svaki korak koji vodi prema rasvjetljavanju napada na I. Rađenovića. Želi da se svi krivci, a pogotovo naručitelji, ne samo privedu licu pravde već i najoštrije sankcioniraju”, stoji u Bandićevu priopćenju.

Slobodan Ljubičić kazao je da je dosad bio pasivan na optužbe, no da će se sada aktivno braniti.

– To je bezočna laž, tom sam čovjeku tek danas vidio lice u novinama. Meni je u interesu da ova istraga dođe do kraja i aktivno ću se braniti. Riječ je o sustavnoj kampanji lažima, no neću špekulirati za koga – kazao je bivši šef Holdinga.

Komentara 12

CH
chemica
12:53 20.09.2011.

Nego, dal se to meni čini, ali među osumnjičenima nema ni jednog jedinog Zagrepčanca? Glavni krivac je odapeo pa se \"pokajnik\" odmah raspričao. Uvjerljivo, nema što. Ma da \"pokajnik\" još neće dobiti i kakvu lovu za ovakav, više nego \"koristan\" iskaz? Naravno, istog trena se ispričavam čovjeku ako MIlan Bandić zbog njegovog svjedočenja završi onkraj brave. Ha, ha, ha, ha. Dobra šala. Milan Bandić u Remetincu. Ne za mandata HDZ-ovske vlade. Mada, meni bi bio i \"magistar\" dovoljan. Da mu bivši \"prijatelj\" Glavaš šalje pismo preko medija u zatvor, kao Sanaderu. \"Dragi Anto, nije mi lako, ali onda se sjetim tebe\"...Neprocjenjivo.

DU
Deleted user
13:36 20.09.2011.

Tako isto kad dobiješ sliku iz policije s zahtjevom da identificiraš vozača, navedeš nekog tko je nedavno umro... I tako ti si pokajnik, a ovom je ionako svejedno..

DU
Deleted user
11:27 20.09.2011.

Ma sve je to ok; nastojanja USKOK-a da se dođe do glavnog krivca odnosno u ovom slučaju naručitelja onog napada, ali ti statusi pokajnika se dijele šakom i kapom-pol kriminalaca će ostati na slobodi. Bez obzira bili oni sitne ribe ili krupnije, svatko mora odslužiti kaznu za počinjeno (ne)djelo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije