Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Šefica suda nam je odgovorila kako odabrati pravu čistačicu između njih 23

Što će na koncu presuditi? Kako odabrati najbolju? Koji kriterij će prevagnuti? Ta teška odluka, kako doznajemo, još nije donesena
25. rujna 2019. u 14:13 12 komentara 1884 prikaza
Općinski sud u Koprivnici
Foto: Damir Špehar/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

Općinski sud u Koprivnici odgovorio je na naš upit o tome što će presuditi u zapošljavanju čistačice između 23 kandidatkinje koje ispunjavaju glavni uvjet – završenu osnovnu školu.

NIZ PREKRŠAJA Mladića čeka prometna kazna od 18.000 kn, pogledajte što je sve skrivio

„Izbor kandidata se obavlja na temelju rezultata provedenog intervjua i, po potrebi, provjere sposobnosti i vještina kandidata ovisno o vrsti radnoga mjesta. U ovom je slučaju proveden razgovor (intervju) s kandidatkinjama, a razgovorom se utvrđuju interesi, profesionalni ciljevi i motivacija kandidata za rad u državnoj službi. Odluka o odabiru kandidata temelji se na rezultatima razgovora, dakle procjenom kandidata koji pokazuje motiviranost, želju za radom i mogućnost prilagodbe postojećem kolektivu, s obzirom na činjenicu zadovoljavanja svih uvjeta propisanih natječajem“, odgovorili su iz koprivničkog suda.

Predsjednica Općinskog suda u Koprivnici Marija Grgešić mora da je u ponedjeljak bila na stotinu muka kad je obavljala razgovor s potencijalnim kandidatkinjama za radno mjesto u toj ustanovi.

Sud je, naime, raspisao natječaj za čistačicu koju primaju na neodređeno i onda dođu čak 23 molbe za posao. Kako su sve zadovoljile opće uvjete propisane natječajem, čelnici koprivničkog suda nije bilo druge nego sve kandidatkinje u ponedjeljak pozvati na intervju i razgovor za posao.

Što će na koncu presuditi? Kako odabrati najbolju? Koji kriterij će prevagnuti? Ta teška odluka, kako doznajemo, još nije donesena. Kako god bilo, odabir Marije Grgešić sigurno će rastužiti 22 žene.

policija KOPRIVNICA Ženina sestra mu bila ljubavnica pa ga optužila za silovanje. Nevjerojatnim dokazom se spasio

Sretnica koja dobije posao čistačice na sudu bit će zadužena za sljedeće poslove: “Održavanje čistoće u prostorijama suda i oko objekta te druge poslove koje odredi predsjednik suda i upravitelj pisarnice sudske uprave”.

 

 

Skupili smo chefove Fuliranja
ADVENTSKA ČAROLIJA
Skupili smo chefove Fuliranja: Ovo su majstori adventskih delicija koji za vas spremaju street food čuda
 • Avatar raco
  raco:

  kakva je ovo vijest, pa tako je na svakom natječaju gdje se traži određena vrsta osobe a javi se više njih koji zadovoljavaju uvjet. Po čemu je sad ovo vijest za objavu?

 • hrvatinic1:

  kojeg li blagostanja u koprivnici....

 • dvorskaluda:

  Vijest? Pa sad, ako je vijest da je neka ljuba-Zuba pokazala grudi, rit i sl., onda je i ovo vijest. Kaj je, je.