Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVLADALA NESTAŠICA

Šefica Ljekarničke komore: Ovaj tjedan stižu veće količine kućnih testova na koronu

Brzi antigenski testovi
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
24.01.2022.
u 11:39

Zbog brzošireće omikron varijante koronavirusa porasla je potražnja za BAT-ovima pa je u dijelu ljekarni prošloga tjedna nastala nestašica

Ovaj tjedan u Hrvatsku dolaze nove, veće količine brzih antigenskih testova - prema informacijama iz veledrogerija, između 200 i 300.000 komada - pa ne bi trebalo biti problema u opskrbi ljekarni, doznaje se u ponedjeljak od predsjednice Hrvatske farmaceutske komore Ane Soldo.

Soldo je istaknula kako ni sada nema većih problema u opskrbi, osim povremene nestašice koja nastane poslijepodne, kad ljekarne prodaju svoje zalihe.

"Prema informacijama iz veledrogerija, u Hrvatsku treba stići između 200 i 300 tisuća komada BAT-ova, a moguće i više jer nismo kontaktirali sve dobavljače nego samo veće. Posljednjih nekoliko tjedana prodaja BAT-a je puno veća, a ako se nastavi ovim tempom, s dolaskom novih količina, sigurno ćemo imati zalihe za nekoliko tjedana", izjavila je Soldo za Hinu.

Zbog brzošireće omikron varijante koronavirusa porasla je potražnja za BAT-ovima pa je u dijelu ljekarni prošloga tjedna nastala nestašica.

>> VIDEO Masovno se kupuju: Nestašica kućnih testova, ljekarne ih prodaju i 150 na dan

Komentara 2

VI
vilica
11:43 24.01.2022.

Da li će se testovi kupovati od hrvatskog proizvođača? U Hrvatskoj tvrtka Biognost proizvodi testove pa bi trebalo od njih i kupovat, a ne uvozit iz Kine, zar ne?

Ivan_Žižak
12:54 24.01.2022.

Imam jedno pitanje za Šeficu: U kojoj članici EU je moguće da jedna vlasnica jednog lanca ljekarni ima krivotvorenu diplomu, lažno se predstavlja kao mag pharm, pola plaće skriveno u kuverti među lijekovima a pola na račun, tehničari su sami u smjeni bez stručnog nadzora!, izdaju lijekove na recept, ljekarne imaju prijavljeno radno vrijeme do 3 a rade do 8, magistri farmacije peru podove, klozetske školjke, vrijeđa i ponižava farmaceute, prijeti otkazom itd. itd.? A imam jedno pitanje i za DORH: U kojoj članici EU-a je moguće da jedan zaposlenik gore spomenute prijavi to sve i dobije lakonski odgovor "to je tako, ne možete vi njoj nište, svi tako rade, sami ste pristali na pola plaće na ruke a pola na račun...? Plenkoviću, ti si Gospodar Kaosa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije