Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova afera

Šef zagrebačkog PNUSKOK-a varao državu plaćajući nižu stopu prireza

Ranko Ostojić
Foto: Marko Prpić/PXSELL
1/2
15.11.2014.
u 08:07

Odali su ga kolege zbog osječkih registarskih tablica, no Filipović nije suspendiran

Šef zagrebačkog PNUSKOK-a Zoran Filipović varao je državu na porezu zbog čega ga je Ravnateljstvo policije prijavilo Državnom odvjetništvu!

Znatno veća plaća

Kako doznaje Večernji list, Zoran Filipović već godinama s obitelji živi u Zagrebu, a sve donedavno imao je prijavljeno prebivalište u Bizovcu, u Osječko-baranjskoj županiji. U Zagrebu prirez na plaću iznosi 18 posto, a u Bizovcu samo tri posto pa je Filipović imao znatno veću plaću izbjegavajući plaćanje više stope prireza.

U MUP-u su nam potvrdili da su prijavili šefa zagrebačkog PNUSKOK-a.

“Prema informacijama kojima raspolažete, a vezano s tim da je Unutarnja kontrola MUP-a utvrdila okolnosti koje bi se odnosile na određene nepravilnosti vezane uz obračun poreza i prireza za policijskog službenika iz vašeg upita, obavještavamo vas da je odmah po zaprimljenim saznanjima Ravnateljstvo policije poduzelo provjere i radnje, o čemu je upoznato i mjerodavno državno odvjetništvo o čijoj meritornoj odluci i ovise daljnje radnje koje bi poduzeo glavni ravnatelj policije sukladno svojim zakonskim ovlastima”, odgovorili su nam iz MUP-a. Na pitanje je li Filipović suspendiran i u kojem je sad statusu, iz MUP-a su nam odgovorili da se utvrđuju elementi eventualne povrede službene dužnosti te ako se pokaže da je riječ o utemeljenim navodima, postupit će se sukladno Zakonu o policiji. Kažu da je Filipović još uvijek na radnom mjestu voditelja Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Zagreb, PNUSKOK-a.

Slučaj Dragičević

Na čelo zagrebačkog PNUSKOK-a Filipović je došao 2012. godine. Dosad je bio poznat kao jedan od voditelja akcije Offside iz 2010. godine. Prema informacijama Večernjeg lista, Filipović se priženio u Bizovac, a dotad je živio u Zagrebu. Da vara na porezu razotkriveno je preko osječkih registracijskih tablica njegova vozila koje su upale u oči njegovim kolegama koji su znali da Filipović s obitelji živi u Zagrebu. Tako je pokrenuta istraga, a Filipović je, shvativši da je razotkriven, promijenio mjesto prebivanja, kažu naši izvori.

U MUP-u, pak, doznajemo, ne znaju što da rade sa slučajem Filipović. Odluku bi trebao donijeti načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić, no on se našao u teškoj situaciji jer mu je vrlo važan šef PNUSKOK-a Mario Bertina, a kojem je pak Filipović desna ruka.

Zbog varanja na prirezu stradao je i bivši predsjednik uprave Ine Tomislav Dragičević kojemu je u tijeku suđenje zbog optužbe da je živio u Zagrebu, a imao prebivalište u Pušći gdje je manja stopa prireza i iznosi 10 posto.

Komentara 119

CH
chezii
09:02 15.11.2014.

Nije ovdje riječ samo o prirezu poreza na dohodak, to je najmanji dio. Gdje su tu troškovi prijevoza, tzv. putni troškovi? Mjesečno minimalno 1000 kuna više nego da je prijavljen u Zagrebu...

FR
franjozaja
08:32 15.11.2014.

Ne razumijem zašto ga nisu priveli i zašto nema snimke privođenja.Pa šteta je zasigurno veća od potpisa na jednom putnom nalogu.

Avatar abakus
abakus
08:31 15.11.2014.

Lijepo. To je taj isti PNUSKOK koji je uhitio Bandića i obezglavio Zagreb i s čijim se šefovima, prema Brkićevim tvrdnjama, Milanović našao samo par dana ranije. Na sastanku koji me nekako jako podsjeća na sastanak koji je imao s EPH Pavićem netom prije nego što je EPH-u korz institut predstečajne nagodbe oprošteno nekoliko stotina milijuna kuna duga, a on udario u talambase vlasti preko svih svojih tiskovina. I, naravno, vlast nema veze s uhićenjima. I, naravno, sve je to potpuno neovisno od politike i sasvim slučajno tempirano baš pred predsjedničke izbore. ---- Treba li uopće daljnji komentar ovome?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije