Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ONI JAČAJU SVOJU OBRANU'

Šef ukrajinskih obavještajaca: Ne može se reći da Rusi bježe iz Hersona, riječ je o manipulaciji

Top officials hold a news briefing about POWs swap, in Kyiv
Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS
1/5
25.10.2022.
u 10:09

Ukrajinska vojska napreduje u Hersonskoj oblasti, oslobađajući područja pod ruskom okupacijom u južnoj Ukrajini. U Hersonu su ruske okupacijske snage naredile evakuaciju civila, a nedavne satelitske snimke pokazuju kako ruske trupe u blizini Hersona hitno prebacuju svoja vozila i osoblje na istočnu obalu rijeke Dnjepar.

Oružane snage Ukrajine mogle bi osloboditi Herson do kraja ove godine, rekao je šef ukrajinske vojne obavještajne službe Kyrylo Budanov u intervjuu za ukrajinske medije, objavljenom 24. listopada.

No istovremeno, Budanov je naglasio da se okupacijske ruske snage za sada ne spremaju napustiti ovaj ključni grad na zapadnoj obali rijeke Dnjepar, već jačaju svoju obranu.

"Ne može se reći da oni sada bježe iz grada Hersona", istaknuo je Budanov dodavši „Ne, ne postoji takva stvar. U mnogočemu je riječ o informacijskoj operaciji i manipulaciji. Doduše, postoje neke činjenice. Na primjer, povlače Promsvyazbank i druge financijske strukture koje su Rusi tamo doveli.”

On smatra kako Rusi pripremaju grad za obranu, ali i za brzo povlačenje, ukoliko na to budu natjerani. Naime, Budanov smatra kako je gubitak Hersona za Ruse ipak neizbježan te naglašava kako će za taj gubitak biti odgovoran zapovjednik ruskih trupa u Ukrajini, Sergej Surovikin, koji stoga za svaki slučaj priprema planove povlačenja.

Šef obavještajne službe istaknuo je da ruska vojska razumije da će Rusi morati donijeti vrlo brzu odluku ako ukrajinske oružane snage preuzmu kontrolu nad branom Kakhovka.

"Ili moraju vrlo brzo napustiti grad i povući se ili riskiraju da se nađu u istoj situaciji kao naše jedinice u Mariupolju. Situacija je nešto drugačija, ali konceptualno će biti vrlo slična. I shvaćajući sve to, oni pripremaju teren da odatle vrlo brzo odu ako treba. Međutim, oni se sada ne spremaju za odlazak, oni se spremaju za obranu.”", zaključio je Budanov.

Ukrajinska vojska napreduje u Hersonskoj oblasti, oslobađajući područja pod ruskom okupacijom u južnoj Ukrajini. U Hersonu su ruske okupacijske snage naredile evakuaciju civila, a nedavne satelitske snimke pokazuju kako ruske trupe u blizini Hersona hitno prebacuju svoja vozila i osoblje na istočnu obalu rijeke Dnjepar.

VIDEO Snimka s kacige ruskog pilota: Avion mu je pogođen, on se katapultirao

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar El Indio
El Indio
10:17 25.10.2022.

Ako ne bjeze...bjezat ce.

AL
alzamalo
11:52 25.10.2022.

Ukrajinski Rusi nisu ko nasi Srbi .. ovi ce bar pokusati braniti te svoje samoprozvane regije

Avatar Sidewinder
Sidewinder
10:53 25.10.2022.

Samo naprijed, terajte taj šljam što dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije